رئیس سازمان صداوسیما در آیین نکوداشت راویان چهل سال اقتدار ملت ایران: خبرنگاران باید در میان مردم و


دکتر علی عسکری گفت: خبرنگاران، راویانی امین، دانا، آگاه و هنرمند هستند که جهانیان از دریچه نگاه و درک آنان دنیا را می‌بینند.

خبرنگاران بايد در ميان مردم و زبان گوياي آن‌ها باشندبه گزارش حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی رسانه ملی؛ دکتر علی عسکری رئیس سازمان صداوسیما در مراسم قدردانی از خبرنگاران رسانه ملی، صداقت، دانش و هنر را عامل جذابیت خبر دانست و گفت: خبرنگاران، راویانی امین، دانا، آگاه و هنرمند هستند که جهانیان از دریچه نگاه و درک آنان دنیا را می‌بینند.

دکتر علی عسکری با بیان اهمیت کار خبرنگاران در دنیای امروز رسانه‌ها به‌خصوص رسانه‌های الکترونیک و شبکه افزود: کشور ما در منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است و با جریان خبری دشمن در این منطقه در تقابل است که قهرمانی و پهلوانی خبرنگاران در این هماورد آشکار می‌شود. در این هماورد جوهر وجودی، اهمیت کلمات و هنر شما آشکار می‌شود.

رئیس رسانه ملی با بیان توطئه‌های دشمنان برای ناامید کردن مردم ایران و تاریک جلوه دادن آینده گفت: دشمن ۲۹۰ شبکه فارسی‌زبان راه‌اندازی و سیل اخبار بد را به سوی کشور ما روانه کرده و همین امر اهمیت رسانه که یکی از جوانب آن، خبر است را نشان می‌دهد.

دکتر عسکری با اشاره به اینکه آمریکا با آگاهی از اثرگذاری اینترنت و فضای مجازی تا کنون در مالکیت اینترنت با کشور دیگری سهیم نشده است، گفت: اینترنت، سامانه‌ای قوی برای اثرگذاری و اطلاع‌رسانی است و آمریکا از آن در جهت منافع خود استفاده حداکثری می‌کند.

رئیس سازمان صداوسیما با تأکید بر اینکه ادبیات بسته‌های خبری دشمن مبتنی بر ادبیات تخریبی است، گفت: ما نباید مغلوب چنین فضایی شویم و باید مراقب باشیم تراز و شأن و صحت و سلامت خبر حفظ شود.

وی افزود: هنر ما این است که ضمن بیان اخبار خوب و سازنده، هنرمندانه همه اخبار را پوشش دهیم و نقد‌های سازنده ارائه کنیم.

رئیس سازمان صداوسیما، سه عنصر صداقت، دانش و هنر را در بیان اخبار موثر دانست و گفت: در هیاهوی تبلیغاتی دشمن، نوآوری و خلاقیت در بسته‌های خبری بسیار مهم است.

دکتر علی عسکری سپس از ضرورت‌های کار خبر در اوضاع کنونی سخن گفت و تصریح کرد: ما باید در میان مردم و زبان گویای آن‌ها باشیم و با آگاهی از نیاز‌های مردم، فرهنگ پرسشگری را نهادینه کنیم.

وی همچنین بر رصد دائمی رسانه‌های دشمن تأکید کرد و صیانت از هویت و برند رسانه ملی را وظیفه همه کارکنان سازمان دانست. رئیس رسانه ملی تمرکز بر نیاز‌های واقعی مردم، دفاع جانانه از نظام جمهوری اسلامی و دستاورد‌های آن و ضرورت مطالعه و پژوهش برای آگاهی از اوضاع کنونی دنیا و کشور را از دیگر نکاتی دانست که خبرنگاران باید به آن توجه جدی داشته باشند.

دکتر علی عسکری فضای مجازی را بستر مهمی برای اطلاع‌رسانی در دنیای امروز برشمرد و گفت: ما باید به اهمیت فضای مجازی واقف باشیم و با آگاهی از قواعد انتشار اخبار، هدایت افکار عمومی را به دست گیریم.

رئیس سازمان صداوسیما از توطئه آمریکا برای مقابله با کشور ایران نه در میدان جنگ که در کارزار افکار عمومی سخن گفت و تأکید کرد: دشمن به دنبال خسته کردن افکار عمومی از نظام است و با استفاده از اشتباهاتی نظیر آنچه در بازار ارز رخ داد، می‌خواهد با فشار، ایران را پای میز مذاکره‌ای بیاورد که برای ملت ایران فایده‌ای نداشته باشد و فقط جلوی قدرت ایران اسلامی را سد کند.

وی با اشاره به تلاش دشمن برای ایجاد دو قطبی مذاکره و تحریم گفت: اخلال در کار‌ها نظیر حمله سایبری، دامن زدن به خشونت، بحران اقتصادی و انتقال رأس آشوب‌ها به خارج کشور، از برنامه‌های دشمن برای برهم زدن آرامش کشور است و آن‌ها با ایجاد این دوقطبی می‌خواهند یکپارچگی و وحدت کشور را هدف قرار دهند.

رئیس رسانه ملی سپس از عملکرد معاونت سیاسی در زمینه تبیین شعار سال و حمایت از کالای ایرانی ابراز رضایت و تأکید کرد: بر روی موضوعاتی نظیر اشتغال جوانان و قطع واردات کالا کار کنید.

وی با اشاره به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، از خبرنگاران خواست پیشرفت‌های کشور را برای مردم در این چهل سال تبیین کنند. رئیس سازمان صداوسیما ایران را از نظر برخورداری از مواهب طبیعی از کشور‌های برتر جهان برشمرد و تاکید کرد: کشور ما، کشوری غنی است و این توانایی باید برای مردم کشور و دنیا تبیین شود.

در این مراسم، معاون سیاسی رسانه ملی نیز ضمن ارائه گزارشی از عملکرد واحد‌های مختلف خبری سازمان، محور‌های عملیاتی روانی آمریکا علیه جمهوری اسلامی را تشریح و باید‌ها و نباید‌های رسانه ملی را برای مقابله با این عملیات تبیین کرد.

در این مراسم، ضمن تجلیل از شهدای عرصه خبر (شهیدان رهبر، خزایی و شهید حسینی) از پیشکسوتان عرصه خبر فریبرز فروغی، حسن قربانی، ناصر جهانگیری، حکیم هاشمی، فریده فرخی‌نژاد، فواد بابان، سولماز اصغری، اردشیر زابلی‌زاده، ناهید تاج زاده، کاظم روحانی‌نژاد و خانواده مرحوم قاسم افشار قدردانی شد.

در پایان مراسم نیز ۴۰ خبرنگار به نشانه چهل سال روایت اقتدار ملت ایران به‌عنوان خبرنگاران برگزیده معرفی شدند.


نویسنده : afshin
تاریخ : سه شنبه 16 مرداد 1397
زمان : 23:32
تأثیر بسته جدید ارزی دولت بر بازار چه خواهد بود؟


کارشناسان مسائل اقتصادی با بیان اینکه بسته جدید ارزی با منطق بهتری برای اجرا تدوین شده است از تأثیر این بسته در یک ماه آتی خبر می‌دهند.

تأثیر بسته جدید ارزی دولت بر بازار چه خواهد بود؟به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شنبه (2 روز گذشته) بود که رئیس جدید بانک مرکزی برای ارائه توضیحات درباره بسته جدید ارزی به برنامه‌ای تلویزیونی آمد و از ارکان اصلی این بسته رونمایی کرد.

عبدالرضا همتی، رئیس کل بانک مرکزی مهم‌ترین ویژگی‌های قدرتی این بسته را ثابت ماندن قیمت کالاهای اساسی و داروها تا پایان سال و همچنین تخصیص ارز 4200 تومانی در این مدت زمان به این اصناف دانست.


بیشتر بخوانید: بسته جدید بازار ارز روز سه شنبه عملیاتی می‌شود/ از روزی که آمریکا تحریم را شروع کند، نشان خواهیم داد هیچ مشکلی نداریم


در این بسته ارزی برنامه‌ریزی شده است تا ارز ثانویه توسط پتروشیمی‌ها، فولادی‌ها، گاز، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی تأمین شود، گام بعدی اضافه کردن ذخایر ارزی بانک مرکزی است و این امر با  تصمیم دولت مبنی بر  آزادسازی  خرید و فروش ارز در صرافی‌ها مجاز  و ورود ارز به کشور توسط صرافی آزاد خواهد شد.

دولت با سیاست ارزی مد نظر مجلس موافقت کرد

در این باره محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به آغاز فعالیت بسته ارزی جدید دولت، گفت: خوشبختانه بعد از گذشت 4 ماه دولت با سیاست ارزی مد نظر مجلس موافقت کرد و از امروز سیاست ارزی جدید دولت اجرا  می‌شود. با اجرای این سیاست بخش زیادی از مشکلات موجود در حوزه صادرات و واردات برطرف می‌شود و ما شاهد کاهش قیمت ارز و سکهدر بازار خواهیم بود.

 در واقع فعال‌سازی بازار ارز ثانویه، آزادسازی فعالیت صرافان و قطع به یقین آزادسازی ارز مسافرتی از گام‌های مهم برای بهبود شرایط بحرانی حال موجود است.

بسته جدید ارزی در فضای سیاسی منطقه هم منطقی تر پایه‌ریزی شده است

سید بهاالدین هاشمی، کارشناس مسائل بانکی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به ارائه  بسته جدید ارزی توسط بانک مرکزی جهت بهبود شرایط فعلی بازارها، اظهار کرد: خوشبختانه در این طرح بسیاری از  نواقص سیاست‌های ارزی،کاهش پیدا کرده است، قاچاق بودن بازار غیررسمی از عواملی بود که باعث ایجاد التهاب در بازارها عنوان می‌شد.

وی افزود: بخش خصوصی وارد مبادلات آزاد خود شده و همچنین مبحث افتتاح سپرده‌های ارزی، سود ارزی، و پرداختی‌های این حساب‌ها از ارکانی است که در بسته جدید به طور کارشناسی‌تری به آن پرداخته شده است.

این مسئول اسبق بانکی با اشاره به دید مثبت کارشناسان اقتصادی بر این بسته، تصریح کرد: با افزایش 100 درصدی ارز حاصل از فروش صنایع  پتروشیمی و نفت معضل کمبود ارز رفع خواهد شد.

هاشمی گفت: بازارهای ما نیز این روزها به دلیل نوسانات و همچنین ترس از سررسید آغاز تحریم ها از آبان ماه بدون تبادلات بیشتر به حالت انتظار در آمده‌اند اما این بسته در فضای امنیتی و سیاسی هم مستحکم تر و منطقی‌تر پایه‌ریزی شده است.

وی در ادامه گفت: نقض بزرگ سیاست‌های ارزی گذشته اعمال دو نرخ در بازارها بود که صدمه جدی را به اقتصاد حال کشور وارد کرد اما باتوجه به همکاری جدی کارشناسان اقتصادی با بانک مرکزی برای تدوین این طرح هر چند با فوریت و زمان کم، شرایط بهتری را شاهد خواهیم بود.

رفع نگرانی مسافران از دریافت ارز

این کارشناس مسایل بانکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  آزاد شدن نرخ ارز مسافرتی چه تأثیری در کاهش التهابات خواهد داشت، گفت: ارز مسافرتی 20 درصد از نیاز رسمی کشور است اما به علت مهم بودن شرایط سیاسی و روابط بین‌المللی تأثیر جدی در نرخ آن داشته است که حال با رسمی شناخته شدن صرافی‌ها، دیگر نگران نرخ‌های عجیب و غریب نخواهیم بود.

وی افزود: معتقدم زمانی که نرخ ارز دولتی و بازار نا چیز بود دولت باید به تک نرخی کردن ارز اقدام می‌کرد، اما حال نیز شرایط برای اعمال این کار محیاست و همکاری بخش خصوصی برای ساماندهی این اتفاقات بسیار مطلوب است.

هاشمی تشریح کرد: منطق طرح جدید بیشتر از گذشته است و مطمئنیم اگر شرایط سیاسی ویژه‌ای در این قوانین ورود نکند ما ظرف مدت یک ماه شاهد تأثیر این بسته در بازارهایمان خواهیم بود و معتقدم جامعه به ثبات اقتصادی خوبی دست خواهد یافت.

وی با اشاره به تغییر سیستم سودهی بانک‌ها، گفت: اگر بعد از سررسید سپرده‌ها با نرخ 20 تا 25 درصد، نرخ سودهای 15 درصدی اعمال شوند شاهد ورود نقدینگی افسارگسیخته جامعه به بازارها خواهیم بود.

نگرانی‌ها از نظر تأمین ارز مورد نیاز واردات مواد غذایی و کالاهای ضروری نیز برطرف می‌شود

ابراهیم بهادرانی، مشاور عالی اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: اکنون با سیاست‌هایی که بانک مرکزی برای بازار ارز اعمال کرده است، نگرانی‌ها از نظر تأمین ارز مورد نیاز واردات مواد غذایی و کالاهای ضروری نیز برطرف می‌شود؛ همانطور که در دوران جنگ، دولت کالاهای اساسی و ضروری را بسیار ارزانتر از سایر کالاها برای مردم تأمین می‌کرد، ضمن اینکه اجازه می‌داد که مابقی نیازهای ارزی کشور از بازار آزاد تأمین شود.

بهادرانی گفت: در این شرایط، کاری که به نظر می‌رسد که دولت باید در قالب بسته جدید سیاست‌های ارزی انجام دهد، آن است که به برخی بخش‌های اقتصادی که نزدیکی بسیاری با وضعیت معیشتی مردم دارند، ورود کرده و به کالاها یارانه بدهد تا جلوی تأثیرگذاری نوسانات ارزی را بر روی این کالاها بگیرد.

بهادرانی با استقبال از بازگشایی مجدد صرافی‌ها گفت: آغاز به کار مجدد صرافی‌ها کاملا کار درستی است و بنابراین باید از ظرفیت‌های آنها برای تولید استفاده کرد.

اگر بانک مرکزی به نحوه قیمت‌گذاری ورود کند شرایط گذشته ایجاد خواهد شد

مرتضی بکی حسکویی کارشناس اقتصادی اظهار کرد: بسته جدید منجر به روند کاهشی قیمت ارز در بازار خواهد شد. 

وی با تأکید بر اینکه در بازار ثانویه و طبق بسته جدید ارزی نباید بانک مرکزی اقدام به قیمت‌گذاری بکند، تصریح کرد: اینکه بگوییم نرخ ارزچه قیمتی خواهد بود، بستگی به شرایط اقتصادی و مولفه‌ سیاست‌های بانک مرکزی دارد که اگر به درستی و به صورت یک مجموعه به اجرا گذاشته شود، روند کاهشی ادامه خواهد داشت و همچنین عرضه و تقاضا باید در بازار ثانویه تعیین کننده قیمت باشند.

بکی تأکید کرد: اگر بانک مرکزی به نحوه قیمت‌گذاری ورود کند شرایط گذشته ایجاد خواهد شد که این تکرار اشتباهات گذشته است. 

در نهایت باید دید متولیان امر اجرای سیاست‌های جدید ارزی تا چه میزان به قوانین وضع شده پایبند و اثرات مثبت آزادسازی نرخ ارز مسافرتی تا چه میزان دیده خواهد شد و بازارهای کشور در آینده‌ای نزدیک شاهد آرامشی خواهند بود؟

گفتنی است، روز گذشته بسیاری از دارندگان ارزهای خانگی به چهارراه استانبول و صرافی‌ها رفته‌اند تا هرچه زودتر ارز و سکه خود را به «ریال» تبدیل کنند؛ زیرا  می‌خواهند در روند سقوط قیمت دلار و طلا  کمترین ضرر متحمل آنها شود.


نویسنده : afshin
تاریخ : سه شنبه 16 مرداد 1397
زمان : 23:31
وزارت اطلاعات اعلام کرد: خنثی‌سازی گروهک‌های تکفیری و تجزیه طلب در خوزستان و کردستان


دو اقدام تروریستی گروهک‌های تجزیه طلب و تکفیری در کردستان و خوزستان توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) خنثی شد.

خبر خنثی سازی اقدامات تروریستی گروهک‌های تجزیه طلب در خوزستان و کردستانبه گزارش حوزه دولتگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت اطلاعات  امروز سه شنبه با انتشار اطلاعیه ای از شناسایی و خنثی کردن دو اقدام تروریستی گروهک های تجزیه طلب و تکفیری در کردستان و خوزستان توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) خبر داد.

در این اطلاعیه آمده است: سربازان گمنام امام زمان (عج) دو اقدام تروریستی گروهک های تجزیه طلب و تکفیری را در کردستان و خوزستان شناسایی و خنثی کردند.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: یکی از این تیم های تروریستی در اقدامی کور به مقر پلیس آگاهی شهرستان سقز با نارنجکی حمله کرد که با اطلاع رسانی به موقع و هوشیاری نیروی انتظامی خسارتی در بر نداشت.

در بخش دیگر این اطلاعیه آمده است: سربازان در ادارات کل اطلاعات خوزستان و کردستان ضمن دستگیری 6 نفر از عناصر این تیم های تروریستی از آنان 7 قبضه اسلحه کلاشینکف، سه قبضه سلاح یوزی، 17 قبضه کلت کمری و 8 عدد نارنجک، دوربین دید در شب و مقادیر قابل توجهی مهمات کشف و ضبط کردند.

وزارت اطلاعات در این اطلاعیه یادآور شد: براساس اسناد بدست آمده این تیم های تروریستی بدنبال اجرای چند عملیات در شهرهای مرکزی کشور بودند.

در پایان این اطلاعیه آمده است: طراحی انتقال یک محموله چند صد پوندی مواد انفجاری با هدف انفجارات پی در پی در کشور توسط سربازان گمنام با همکاری مرزبان جان برکف خنثی و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.


نویسنده : afshin
تاریخ : سه شنبه 16 مرداد 1397
زمان : 23:30
تصمیمات مهم هیات دولت برای ساماندهی بازار ارز/ ارز کلیه کالا‌های اساسی و دارو به نرخ رسمی تأمین می‌ش


در جلسه عصر یکشنبه هیأت وزیران، اعضای دولت به بررسی پیشنهادهای بانک مرکزی به منظور ساماندهی بازار ارز پرداختند.

تصمیمات مهم هیات دولت برای ساماندهی بازار ارز/ ارز کلیه کالا‌های اساسی و دارو به نرخ رسمی تأمین می‌شودبه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در جلسه عصر یکشنبه هیأت وزیران که به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری برگزار شد، اعضای دولت به بررسی پیشنهادهای بانک مرکزی به منظور ساماندهی بازار ارز و مسائل مربوط پرداخته و تصمیماتی را در این زمینه اتخاذ کردند.

به موجب این تصمیمات، ارز کلیه کالاهای اساسی و دارو به نرخ رسمی تأمین می شود. وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شد فهرست کالاهای مذکور را بازنگری و به روز رسانی نموده و نظارت لازم را به منظور حصول اطمینان از توزیع کالاهای اساسی و دارو بر مبنای نرخ رسمی از زمان ورود کالا تا عرضه آن در شبکه خرده فروشی (از تأمین، پخش، توزیع و رسیدن به دست مصرف کننده) به عمل آورند.

همچنین کلیه صرافی‌های مجاز می‌توانند در چارچوب انجام معاملات خرد نسبت به خرید ارز به صورت اسکناس با رعایت مقررات ارزی، به ویژه مقررات مبارزه با پولشویی اقدام نمایند. فروش ارز توسط صرافی‌های مجاز صرفاً بابت مصارف خدماتی و مسافرتی مطابق مقررات ارزی بانک مرکزی با ثبت مدارک و مستندات لازم امکان پذیر خواهد بود.

ورود ارز به صورت اسکناس و طلا به داخل کشور بدون محدودیت مطابق با ضوابط و مقررات بانک مرکزی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز است و واردات طلا به صورت خام طبق ضوابط بانک مرکزی از کلیه حقوق، عوارض قانونی و مالیات بر ارزش افزوده معاف می‌گردد.

تأمین ارز برای واردات بقیه کالاها در بازار دوم ارز از محل ارز حاصل از صادرات کلیه کالاهای غیرنفتی (به ویژه فرآورده‌های نفتی، گاز طبیعی، پتروشیمی، محصولات فولادی و فلزات رنگی) و خدمات تأمین می شود. معاملات در این بازار بین صادرکنندگان و وارد کنندگان از طریق بانک‌ها و صرافی‌های مجاز صورت می‌گیرد و نرخ ارز در این بازار براساس عرضه و تقاضا به دست می‌آید. این نرخ، به نحو مناسب، به عنوان نرخ آزاد ارز اطلاع‌رسانی می‌شود. صادرکنندگان باید تعهد لازم را برای برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور بسپارند.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران همچنین مجاز است نسبت به دریافت سپرده ارزی (به صورت اسکناس) از اشخاص حقیقی و حقوقی به واسطه بانک‌های عامل اقدام نمایند. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ضمن جذب سپرده‌های فوق‌الذکر، مجاز خواهد بود حسب تشخیص خود نسبت به تعیین نرخ سود ارزی و پرداخت سود متعلقه به سپرده‌های مزبور و همچنین کارمزد به بانک‌های عامل عمل نماید.


نویسنده : afshin
تاریخ : یک شنبه 14 مرداد 1397
زمان : 21:16
سخنگوی قوه قضاییه خبر داد بازداشت معاون ارزی بانک مرکزی، یک کارمند دولتی، 4 دلال و یک صراف


سخنگوی قوه قضاییه از بازداشت عراقچی، معاون ارزی بانک مرکزی خبر داد.

بازداشت معاون ارزی بانک مرکزی، یک کارمند دولتی، 4 دلال و یک صرافبه گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛غلامحسین محسنی اژه ای، معاون اول قوه قضاییه در مورد آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده اخلالگران اقتصادی گفت: معاون ارزی بانک مرکزیبازداشت شده است.


بیشتر بخوانید: اما و اگرهای برکناری عراقچی از معاونت ارزی بانک مرکزی


وی همچنین از بازداشت یک کارمند یکی از معاونت های ریاست جمهوری، 4 دلال و یک صراف نیز خبر داد.

به گفته اژه ای، دادگاه 3 متهم اخلال در نظام اقتصادی نیز بزودی برگزار می شود.

سید احمد عراقچی کیست؟

مطابق آنچه بانک مرکزی در سوابق سید احمد عراقچی آورده است، او متولد سال 1357 و دانش‌آموخته کارشناسی اقتصاد از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد مدیریت مالی (فاینانس) از دانشگاه نیویورک و کارشناسی ارشد اقتصاد از دانشگاه تهران است.

 عراقچی همچنین سابقه عضویت در هیئت مدیره نهادهای مالی داخلی و بین المللی را در کارنامه خود دارد.

وی سابق بر این عضو هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار و نیز معاون اجرایی آن سازمان بوده است.

عراقچی هیچ سابقه استخدامی پیش از انتصاب به معاون ارزی بانک مرکزی نداشته و تنها در یک وزارتخانه یک سال به‌عنوان کارشناس فعالیت داشته است.

سید احمد عراقچی، برادرزاده سیدعباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و از مذاکره‌کنندگان ارشد هسته‌ای ایران است.

سیدمجتبی‌‌ عراقچی پدر سید احمد، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان فرش دستباف تهران و برادر بزرگ‌ سیدعباس است.


نویسنده : afshin
تاریخ : یک شنبه 14 مرداد 1397
زمان : 21:12
رئیس جمهور در نامه‌ای به لاریجانی: سوال تعدادی از نمایندگان، در چارچوب قانون اساسی و زمان و شرایط من


رئیس جمهور گفت: سوال تعدادی از نمایندگان، در چارچوب قانون اساسی و زمان و شرایط مناسب مطرح نشده است اما برای جلوگیری از هر نوع اختلاف بین قوا و احترام به مجلس شورای اسلامی، در فرصت مقرر به مجلس خواهم آمد.

سوال تعدادی از نمایندگان، در چارچوب قانون اساسی و زمان و شرایط مناسب مطرح نشده است/ در فرصت مقرر به خانه ملت خواهم آمدبه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در نامه ای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه "سوال تعدادی از نمایندگان، در چارچوب قانون اساسی و زمان و شرایط مناسب مطرح نشده است"، تاکید کرد: اما برای جلوگیری از هر نوع اختلاف بین قوا و احترام به مجلسشورای اسلامی، در فرصت مقرر به مجلس خواهم آمد.

بیشتر بخوانید: سوال از رئیس جمهور با 5 محور اعلام وصول شد+ محور سوالات نمایندگان مجلس

متن کامل نامه رئیس جمهور به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای دکتر لاریجانی

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

سلام علیکم

احتراماً؛ درست در سالروز تحلیف رئیس جمهوری دوره دوازدهم، سؤال تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی واصل گردید. بی تردید سؤال از رئیس جمهور کشور با مراعات حداقل دو نکته می تواند مبارک باشد؛ اولاً در چارچوب قانون اساسی باشد، ثانیاً در زمان و شرایط مناسب کشور اقدام شده باشد، که متاسفانه هیچکدام از این دو حاصل نشده است. اما برای جلوگیری از هر نوع اختلاف بین قوا و احترام به مجلس شورای اسلامی انشاء الله در فرصت مقرر به مجلس خواهم آمد و به سوالات پاسخ خواهم داد. البته این امر می تواند فرصت خوبی باشد تا برخی از حقایق را برای مردم عزیز کشورم بازگو نمایم که آنها صاحب واقعی کشورند و مشروعیت من و شما نیز از آراء آنها است.

حسن روحانی

رئیس جمهوری اسلامی ایران


نویسنده : afshin
تاریخ : یک شنبه 14 مرداد 1397
زمان : 21:11
تنگه هرمز یا باید برای همه باز باشد یا برای هیچکس/ هر زمان که اراده کنیم، این تنگه را می بندیم


تنگه هرمز یا باید برای همه باز باشد یا برای هیچکس

فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: امروز هم مثل گذشته همین حرف را می زنیم که تنگه هرمز یا باید برای همه باز باشد یا برای هیچکس.

امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در واکنش به هشدار حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در خصوص صادرات نفت ایران از تنگه هرمز گفت: هشداری که آقای روحانی دادند هشدار جدیدی نیست؛ ملت و نیروهای مسلح ما سال هاست این حرف را می زنند.

وی ادامه داد: امروز هم مثل گذشته همین حرف را می زنیم که تنگه هرمز یا باید برای همه باز باشد یا برای هیچکس.

فرمانده نیروی زمینی ارتش در واکنش به بستن تنگه هرمز نیز گفت: هر زمان که اراده کنیم، این تنگه را می بندیم.

گفتنی است حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جمع ایرانیان مقیم سوئیس گفته بود آمریکایی‌ها گفته بود که می‌خواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند، آنها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید، این کار را بکنید تا نتیجه‌اش را ببینید.


نویسنده : afshin
تاریخ : جمعه 12 مرداد 1397
زمان : 22:10
مفسدان اقتصادی خائنان به کشور هستند که باید بدون اِغماض با آنها برخورد شود/ رئیس جمهور آمریکا گرگی ا


 

نماز جمعه

خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: متأسفانه برخی می‌خواهند اشتباهات گذشته را تکرار کنند، چرا که ما یک بار برجام را تجربه کردیم و عهدشکنی آمریکایی‌ها را دیدیم و آنان هیچ گاه به قراردادها و امضاهایشان اعتنایی ندارند.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت الله کاظم صدیقی خطیب موقت نماز جمعه تهران در خطبه‌های این هفته نماز جمعه پایتخت با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، اظهار کرد: مشکلات اقتصادی در همه مسائل چون فرهنگ، اخلاق، روحیه و روان افراد جامعه و همچنین در آرامش خانواده تأثیر می‌گذارد، زیرا این مسئله باعث قوام هر جامعه و از پایه‌های اساسی سعادت هر کشوری است.

وی با بیان اینکه آنچه امروز در مسائل اقتصادی شاهد هستیم معلول غفلت‌ها، سوء مدیریت‌ها و عدم توجه به قوانین اسلام و شرع در مدیریت کشور است، گفت: مدیران ما باید در مدیریت دینی خود به رهنمودهای الهی توجه داشته باشند، کاردان و امین باشند، سیاسی بازی نکنند، خزانه و اعتبار ملت را حفظ کنند و پول ملت را ارزش دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی افزود: مسئولان باید دلسوز و همراه مردم باشند، چرا که اشراف و متکبران از متن مردم فاصله دارند و مسئولان کشور باید از طبقه ضعیف جامعه جوشیده باشند و درد فقرا، جنوب شهری‌ها و حاشیه‌نشین‌ها را از نزدیک لمس کنند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با تأکید بر اینکه ما نباید به این مشکلات اقتصادی به چشم امری غیرقابل حل و نگاه کنیم، تصریح کرد: این ملت  توانست هشت سال جنگ را بدون داشتن امکانات کافی و با توکل به خدا و توسل به اهل بیت بگذراند و از آن پیچ خطرناک عبور کند و قطعا می‌تواند از پیچ خطرناک اقتصادی هم با سربلندی عبور کرده و این مشکلات را پشت سر بگذارد.

وی با بیان اینکه ما باید این مشکلات را برای خود فرصت تلقی کنیم تا دیگر چشممان به کفار و دیگر کشورها نباشد، گفت: مسئولان ما باید به صورت واقعی و نه شعاری از حالت‌های سابق عبور کنند و مانند کسانی که در معرکه هستند و دشمن از هر سو به آنها بمب و موشک پرتاب می‌کند ‌باشند، چرا که فرمانده در جنگ با فرمانده در رفاه فرق می‌کند و مسئولان باید در جنگ اقتصادی هم متناسب با آن رفتار کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی متذکر شد: همه ما باید بدانیم جنگ امروز، جنگ اقتصادی است و آمریکا اتاق جنگش را به خزانه‌داری خود برده است و با ما در یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستند و ما باید در این شرایط باید به توانایی‌های داخلی خود متکی باشیم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران تصریح کرد: متأسفانه در مسئله خودروسازی به حدی وابسته‌ایم که تا بحث تحریم‌ها مطرح می‌شود، این بازار متلاطم می‌شود و عده‌ای هم باعث ایجاد مشکلاتی برای مردم و بهم ریختگی در بازار می‌شوند؛ در حالی که الان وقتش است که دندان طمع را از دشمن بکنیم و خودمان راه بیفتیم.

وی افزود: ما صاحب موشک نبودیم، اما باید ببینیم که چه شد توانستیم در این زمیه خودکفا شویم و امروز موجب عزت و قدرت کشور شده است؛ در دیگر زمینه‌ها چون خودرو هم نباید به بیگانگان متکی باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی با تأکید بر اینکه ما به بن بست نرسیده ایم و باید در این شرایط به نیروهای متخصص و جهادی خود روی بیاوریم، اظهارکرد: برای مثال می‌توان به پالایشگاه ستاره خلیج فارس اشاره کرد که امسال راه افتاد و زمانی که بحث تحریم‌ها مطرح شد، دو شرکت خارجی که آغازگر فعالیت‌هایی در این پالایشگاه بودند جا زدند، اما برادران ما در قرارگاه خاتم به خوبی این پالایشگاه را راه انداختند. ما باید در همه عرصه‌ها این چنین خودکفا باشیم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به حل شدن مشکل آب خوزستان با تلاش‌هایی که نیروهای سپاه پاسداران داشتند، گفت: دشمن امنیت این منطقه را هم نشانه گرفته بود، اما نیروهای سپاه در مدت کوتاهی مشکل آب خوزستان را حل کردند.

وی با تأکید بر اینکه باید با متخلفان و فساد برخورد شود، گفت: برخورد با متخلفان نباید تبعیض آمیز باشد و با این خائنان به اقتصاد کشور در هر جایگاهی که هستند باید بدون اغماض برخورد قاطع و قانونی شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی با اشاره به اینکه البته رئیس قوه قضائیه و همچنین سخنگوی دستگاه قضا وعده‌های جدی در این زمینه دادند، افزود: امروز در جنگ اقتصادی هستیم و کسانی که فساد می‌کنند، ‌مرتکب خیانت جنگی و مفسد فی ‌الارض هستند و مجازاتشان باید متناسب با شرایط جنگی باشد.

خطیب موقت نماز جمعه تهران تأکید کرد: توقع مردم آن است که با این مفسدان اقتصادی برخورد شود و این توقعاتِ به جای مردم همیشه رزمنده وحامی انقلاب باید هرچه سریع‌تر اجرا شود و نباید خیلی چشم به راه بمانند، باید مجازات‌های بازدارنده و عبرت آمیز درباره مفسدان اقتصادی اعمال شود.

وی در ادامه با اشاره به پیروزی‌های سوریه گفت: پیروزی سوریه، پیروزی اسلام، جبهه مقاومت و آزادگی و منجر به شکست کشورهایی چون آمریکا و اسرائیل است و ما منتظر ضربه‌های آخر نیروهای مقاومت به جریان‌های تروریستی وابسته به عربستان و امارات هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی ادامه داد: خوشبختانه در جبهه یمن هم تاکنون بیش از 4 هزار نفر از مزدوران عربستانی و اماراتی به درک واصل شده‌اند و از سوی دیگر یمن در ساخت پهپاد و بالا بردن سطح موشک‌‌های بالستیکی بسیار پیشرفت کرده است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به در پیش بودن روز حقوق بشر اسلامی، تصریح کرد: اسلام، حق بوده و حقوق آن هم بر اساس کلام وحی است و برای همه انسان‌ها کرامت و حقوقی قائل شده و این مسئله در حالی است که برخی کشورها صرفا مدعی حقوق بشر هستند و با بمباران‌های شیمیایی و به قتل رساندن مردم بی‌گناه رسوایی خود را نشان می‌دهند و این افراد گرگ‌هایی در لباس انسان هستند.

وی با تأکید بر اینکه نمی‌توان ترامپ را انسان دانست، اظهار کرد: رئیس جمهور آمریکا گرگی است که خود را در لباس انسان‌ها ظاهر کرده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی بیان کرد: متأسفانه برخی می‌خواهند اشتباهات گذشته را تکرار کنند، چرا که ما یک بار برجام را تجربه کردیم و عهدشکنی آمریکایی‌ها را دیدیم و آنان هیچ گاه به قراردادها و امضاهایشان اعتنایی ندارند و از این جهت اهل این نیستند که با آنان بتوان مذاکره کرد؛ با این دولت و این رئیس جمهور آمریکا به هیچ وجه امکان مذاکره نیست.


نویسنده : afshin
تاریخ : جمعه 12 مرداد 1397
زمان : 22:10
لاریجانی در نشست فراکسیون شفاف‌سازی و انضباط مالی: ریشه تلاطم ارزی، شخصی خارج از کشور است/ حق داشتیم


رئیس مجلس گفت: به این نتیجه رسیدیم شخصی که به صحنه تلاطم ارزی ورود کرد اصل ریشه او در کشور دیگری بود. 


ریشه تلاطم ارزی شخصی خارج از کشوراست/ حق داشتیم به محض اینکه آمریکایی‌ها زیرمیز زدند از برجام خارج شویمبه گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز دوشنبه (8 مرداد 97) در نشست فراکسیون شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصاد و انضباط مالی که امروز برگزار شد، گفت: نمایندگان باید در بخش قوانین مربوطه باید مشخص کنند که اگر کسی خواست سرمایه‌گذاری کند باید به کجا مراجعه کند؛ چرا که این مساله جلوی فساد را می‌گیرد.

وی افزود: بنابراین باید این مساله پیگیری شود البته این موضوع در قانون برنامه ششم توسعه و قانون دائمی قید شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قانون مربوط به این بخش باعث می‌‌شود کسی که می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند لازم نیست کفش آ‌هنین به پا کند و با کارمندان مختلف کار کند و این واحد درواقع اجازات را می‌گیرد و آنگاه جلوی رشوه‌ها گرفت می‌شود.

وی اضافه کرد: متاسفانه هنوز این قانون اجرا نشده که بخواهد جلوی این مسائل گرفته شود بنابراین چند اولویت در این زمینه مفید است که یکی از آنها این است که اگر این مساله درست شود فضا را برای سرمایه‌گذاری باز می‌کند، دولت الکترونیک هم از جمله موارد مورد توجه است که اگر می‌خواهید مردم از دست این رشوه‌گیری در ادارات رها شوند باید دولت الکترونیک به وجود بیاورید.

لاریجانی افزود: ما در قانون برنامه ششم توسعه گفتیم که پایان سال دوم باید این قانون اجرا شود هرچند قبول دارم که بخش‌های مختلف کارهایی کرده‌اند و زیربناهایی هم ساخته شده لازم است که ارتباطات بیش از پیش برقرار شود.

وی ادامه داد:‌ رفتار ساختارهای حکومتی ما در دولت قدیمی است؛ لذا باید آموزش ببینند و روال خود را تغییر دهند.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه اگر دولت الکترونیک اگر انجام شود 50 درصد این فسادها از بین می‌رود چرا که ارتباطات فردی از بین می‌روند.،‌گفت: برخی قوانین و مقررات بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های زائد خود مانع هستند گاهی ما قانونی می‌گذاریم و بعد دستورالعمل‌های متکثر باعث می‌شود که ریش مردم گرو این مسائل کارمندی بوجود آید بنابراین اینها را باید پالایش کرد به ویژه در حوزه سرمایه‌گذاری و پولی و بانکی باید اولویت دهید چرا که مسائل امروز ما است و باید دید چقدر این مسائل زاید است باید این موارد را حذف کرد و این از دست ما برمی‌آید.

لاریجانی ادامه داد: همچنین از نظر قانون‌گذاری تا جایی که می‌توانید مستند آن با ایین‌نامه رجوع نکنید اکنون باب شده است که قانون می‌نویسیم و آنگاه مستند به آیین‌نامه می‌کنیم. در قوانین گذشته چنین موضوعی وجود ندارد هر نکته مهمی که وجود دارد در قانون بیاورید تا متوقف به آیین‌نامه نشود.

وی افزود: درخصوص وضع فعلی هم صحبت‌هایی دارم. درواقع شما کاری که انجام می‌دهید باید متناسب با شرایط فعلی جامعه باشد و کمک به این ما که در خلاء زندگی نمی‌کنیم.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: اکنون بخشی از آسیب‌های شرایط کشور مربوط به تصمیم‌های درونی کشور است و بخشی از آن هم دخالت‌های دیگران است. اخیرا دیدم که برخی سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای دشمن ما لعاب کار خود را چیز دیگری گذاشتند و در زیر، اصل مطلبشان را کار کردن روی فضای اقتصادی کشور ما گذاشته‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: نکته‌ای که در حال حاضر در همه ذهن‌ها وجود دارد این است که شرایط آینده کشور چه خواهد شد. اولا باید بدانیم ما همه راه‌هایی که می‌توانستیم طی کنیم برای اینکه کشور در شرایطی قرار گیرد که فشار این توطئه آمریکایی ها بر معیشت مردم بوجود نیاید را طی کردیم.

وی افزود: ما کی با امریکایی‌ها در طول این چهل سال مذاکره می‌کردیم؟ اما در دوره گذشته با آمریکایی‌ها مذاکره کردیم. خودشان سر مساله هسته‌ای تقاضای مذاکره کردند. به هر حال جلسه 1+5 دو ساعت طول کشید و نهایتا به نتیجه رسید. ما برای چه این کار را کردیم؟ برای اینکه مساله هسته‌ای ما باعث نشود به مردم فشار بیاید که آن را حل کردیم.

لاریجانی ادامه داد: پس از این تحولاتی که در آمریکا بوجود آمد،‌ شرایط را تغییر دادند و تعهدشان را فراموش کردند در واقع همه چیز را به هم زدند،‌ ظاهرا مسئولان آمریکا هیچ تعهدی به هیچ نظاماتی ندارند دیدیم که توافقات آب و هوا و معاهده‌های تجاری خود را هم به هم زدند.

رئیس قوه مقننه در ادامه تصریح کرد: ولی در عین حال زمانی که اروپایی‌ها آمدند و گفتند ما حاضریم این مساله را اصلاح و حاضریم با ایران کار کنیم باز ما آن را رد نکردیم. چرا که باز این عاملی برای فشار به مردم نشود و بنابراین مذاکرات با اروپایی‌ها هم در حال انجام شدن است.

وی اضافه کرد: حال اینکه این مذاکرات به چه میزان پیش برود نمی‌توانم اکنون چیز دقیقی بگویم اما مذاکرات تا دیروز عصر انجام شده است.

لاریجانی با طرح این سوال که چرا ما بحث مذاکرات با آمریکا و اروپا را انجام دادیم، گفت: چون می‌دانستیم و البته حق داشتیم به محض اینکه آمریکایی‌ها زدند زیر میز ما حق داشتیم که از برجام خارج شویم. حق ما بود اما به خاطر اینکه اروپایی‌ها این حرف را زدند گفتیم در فاصله زمانی مشخص ما مذاکره می‌کنیم.

وی ادامه داد: حال ما فرض را بر این می‌گذاریم که اینها به جایی برسند که نگذارند ما مسیر عادی خود را طی کنیم که برای این فکر هایی شده است؛ یعنی اکنون طرح ما آماده است که اگر این کار را کردند ما در حوزه نفت انتقال پول و سایر موارد چه کنیم. درست است که آنها هم یک لشکری درست کردند و به قول خودشان چریک‌های کت و شلواری درست کردند که البته برای این هم فکر شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: به هر حال ما باید یک دوره‌ای را سپری کنیم که البته حوادث مختلف ممکن است در آن دخالت داشته باشد. اما ما در دوره‌ای قرار داریم که ممکن است فشارهای بیرونی در این قضیه هم در سطح بین‌الملل آمریکایی‌ها و هم برخی کشورهای منطقه فشارهایی بخواهند وارد کنند. آیا نمی‌شود از ا ین به عنوان یک فرصت برای خودمان استفاده کنیم؟

وی خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم که باید روی این مساله فکر کنیم و این همان جایی است که مجلس هم می‌تواند ورود کند یعنی ما می‌توانیم این ظرفیت‌های بالقوه‌ای که در کشور وجود دارد را بالفعل کند و زمینه حضور مردم در اقتصاد فراهم کنیم.

وی ادامه داد: با همین شرایطی که اکنون در کشور وجود دارد صادرات می‌تواند گسترش پیدا کند ما کشوری داریم که 15 کشور همسایه داریم و از این ظرفیت می‌توانیم برای صادرات استفاده کنیم.

لاریجانی بیان کرد: وقتی سیاست ارزی نادرستی انتخاب می‌کنند صادرات هم از دست می‌رود اما وقتی سیاست‌ارزی‌مان درست باشد صادرات هم رونق پیدا می‌کند.بنابراین ما در این زمینه فرصت‌هایی هم پیدا می‌کنیم. به نظر من نتیجه این، دوره نوسازی اقتصاد کشور خواهد بود یعنی ما در این دوره می‌توانیم اقتصاد کشور را با اتکا به خود رونق داده، خلاهای بوجود آمده را رفع کنیم و جوان‌های ما شغل بهتری پیدا کنند.

وی تصریح کرد: اکنون بعضی افرادی که در کشور ما هستند برای آ‌نها صرف نمی‌کند و از کشور خارج می‌شوند بنابراین خلا بوجود آمده را باید جبران کرد تا شغل مناسبی برای این افراد بوجود آید. ما که نباید شغل‌هایمان را در دست دیگران بدهیم.

رئیس قوه مجریه افزود: ما می‌توانیم روی این مساله تمرکز کنیم که تعریف این دور و ملزومات آن چیست. من نمی‌گویم که ما از اینها استقبال کنیم بلکه باید همه راه‌ها را برویم،‌ اما اگر فشاری هم در این دوره هست می‌توانیم آن را تبدیل به فرصت کنیم.

لاریجانی بر همین اساس اضافه کرد: حال اینکه نتیجه آن چه خواهد بود من فکر می‌کنم ایران پایدارتری خواهد بود یعنی در این صورت شرایط ایران دیگر به گونه‌ای نخواهد بود که طرف مقابل نتوانند با یک تکان خوردن شرایط اقتصادی ما را به هم بزنند؛‌ در این صورت فضای آینده ما قوی‌تر خواهد بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بنده فکر می‌کنم تلخی‌هایی که در این مسیرها -که البته در طول انقلاب هم وجود داشته- مقداری با اکوی زیاد در داخل به نوعی یأس در کشور تبدیل می‌کنند و این کار بسیار غلطی است.

وی تصریح کرد: دوستان رسانه‌ای هم که در مجلس و موارد دیگر خدمت می‌کنند باید توجه داشته باشند که داشتن اعتبار برای حکومت و ایجاد امیدواری درست شگردی است که می‌تواند امید دیگران را از بین ببرد؛ آنها از این طریق می‌خواهند لطمه بزنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نقاط بسیار برجسته‌ای در کشور وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده و شرایط فعلی را مطلوب کرد،‌گفت: نارسایی‌هایی در حوزه اقتصاد کشور وجود دارد که فکر می‌کنم دولت در این رابطه و در خصوص این نارسایی‌ها دولت مقدم بر همه است چرا که کار اجرایی بر عهده دولت است.

لاریجانی در همین راستا عنوان کرد که لزومی ندارد قوه مقننه دخالت اجرایی کند، اما راه را باید برای آن‌ها درست کند. این نارسایی‌ها وجود دارد بنابراین هم دولت در تغییرات باید به آن توجه کند و هم نگاهش نگاه عجولانه نباشد بلکه در این رابطه باید دولت نگاهی عادلانه داشته باشد مجلس هم حتما کمک خواهد کرد.

وی با بیان اینکه مردم را نباید مضطرب بلاوجه کرد،‌ یادآور شد:‌ نابسامانی اقتصادی وجود دارد اما مردم بدانند که همه فکر می‌کنند مجلس و دولت هم کار می‌کنند برای اینکه این شرایط متعادل شود.

لاریجانی ادامه داد:‌ ما هم از نظر بیرونی داریم این کار راانجام می‌دهیم و از طریق کشورهای خارجی دولت و وزارت خارجه کار می‌کنند و نکات خوبی هم برای همکاری طی کردند و هم در درون.

رئیس قوه مقننه بر همین اساس یادآور شد:‌ اگر واقعا قبول دارید که در این زمینه ما کارآمدی حکومت را باید بالا ببریم بخشی از آن هم این است که در برخی صحبت‌ها باید دقت کنیم. یعنی ظرفیت ذهنی جامعه را بالا ببریم و موضوعات را باز کنیم.

لاریجانی بیان کرد: بنده ایراداتی که به آقایان دولتی داریم این است که چرا حرف نمی‌زنند و با مردم صحبت نمی‌کنند که در چه شرایطی هستیم و چگونه عمل می‌کنیم تئوری‌مان برای آینده چیست؟ ضرورت دارد که با مردم صحبت کنیم و در این صورت است که همفکری بوجود می‌آید.

وی همچنین عنوان کرد که آقایان نماینده در این بخش خیلی می‌توانند کار کنند. به هر حال شما نمایندگان مردم هستید و از مسائل مطلعید لذا می‌توانید برای مردم توضیح دهید. بسیاری از کارها هم که در این دولت نابسامانی داشت مجلس دنبال کرد.

همین مسائل مربوط به موسسات مالی اعتباری را مجلس دنبال کرد و سازوکارهایی فراهم شد برای آن مساله تا مردم دچار مشکل نشوند. ریشه‌های این را حتما باید رسیدگی کنید. هم افرادی در این قضیه متخلف بودند و هم برخی روش‌ها غلط بود. یعنی این گونه موسسات نباید بوجود می‌آمد و اگر بوجود آمد باید تعداد اندکی تاسیس می‌شد نه اینکه همینطور کار را ولو کنند.

لاریجانی یادآور شد:‌ به عنوان مثال درمورد بحث طرح‌های عمرانی نیمه تمام مجلس این مساله را دنبال کرد. چند سال در قانون وظایف دولت را قید کرده بودیم اما دولت در این زمینه کار را جدی پیگیری نکرد و اشتباه کرد.

رئیس مجلس افزود: ما 600 هزار میلیارد تومان طرح نیمه تمام در کشور داریم که اگر مزیت اقتصادی برای آنها جور می‌کردیم آن را انجام می‌دادند. بسیاری از این پروژه ها جنس اصل چهل و چهاری است یعنی اگر ما می‌خواستیم آن را تعیین تکلیف کنیم باید واگذارشان می‌کردیم حال که نداریم باید همان طر‌ح‌های نیمه تمام را واگذار می‌کردیم.

وی در همین رابطه تصریح کرد:‌ ما به دولت اختیار دادیم که می‌تواند این طرح‌ها را به بخش خصوصی واگذار کند بنابراین ما در مجلس برای آن تصمیم گرفتیم و در شورای قوای سه گانه هم تصمیم گرفته شد که البته باید تصمیم قانون شود و موقتا تصمیم گرفته شد که مزیت‌هایی قائل شویم برای اینکه کسانی این کار را انجام دهند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش تصریح کرد: اینگونه مسائلی که وجود دارد مطالبی است که می‌تواند نقدینگی را به سمت تولید و آبادانی ببرد لذا دولت باید حتما با همت بلند این کار را دنبال کند. من فکر می‌کنم کارهایی که اکنون تصمیم‌گیری می‌شود باید جدی گرفته شود،‌ به ویژه برخورد با افراد مفسد که البته قوه قضاییه با این افراد مفسد باید برخورد کند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: ممکن است از نظر آیین دادرسی روال این کار طولانی باشد که متناسب با این زمان می‌توان شرایط ویژه‌ای قائل شد که اینها با مفسدین برخورد جدی کنند باید با قوه قضاییه هم صحبت کرد تا پرونده اینها زودتر چه در مجلس و چه در شورا پیگیری شود تا ما با افرادی که در اقتصادی کشور اخلال ایجاد می‌کنند جدا از تدابیر اقتصادی با این افراد که می‌دانیم اخلال می‌کنیم برخورد شود.

وی ادامه داد: یکی از این موارد را که پیگیری کردیم به این نتیجه رسیدیم شخصی که به صحنه تلاطم ارزی ورود کرد اصل ریشه او در کشور دیگری بود. او با ارتباط با آن کشور این کارها را انجام می‌داد البته من نمی‌گویم همه اینها مانند قصه این فرد بود اما ریشه‌ها هم درآمده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در خاتمه سخنانش خاطرنشان کرد:‌ باید قبول کنیم در مصافی هستیم که ابعاد مختلف دارد، لذا قوه قضاییه هم باید در این قضیه برخورد خیلی قاطعانه و انقلابی داشته باشد و اگر همه اینها دست به دست هم دهد شرایط بهبود خواهد یافت.


نویسنده : afshin
تاریخ : دو شنبه 8 مرداد 1397
زمان : 20:23
بازداشت سیف رئیس سابق بانک مرکزی تکذیب شد


یک منبع آگاه خبر بازداشت ولی‌الله سیف رئیس سابق بانک مرکزی را تکذیب کرد.

یک منبع آگاه در بانک مرکزی در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره بازداشت ولی الله سیف رئیس سابق بانک مرکزی گفت: آقای سیف دستگیر و یا احضار نشده است ، اینگونه مطالب شایعه است.

گفتنی است، از ساعتی پیش تاکنون در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی پست هایی درباره بازداشت ولی الله سیف رئیس سابق بانک مرکزی به دلیل مشکلات اقتصادی منتشر می شود.

سیف هفته گذشته به دلیل شدت تنش در بازار سکه و ارز از سمت خود برکنار و کرسی ریاست بانک مرکزی را به همتی رئیس سابق بیمه مرکزی تحویل داد.


نویسنده : afshin
تاریخ : دو شنبه 8 مرداد 1397
زمان : 20:21


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.