چرا آل‌سعود ایران را به حضور در یمن متهم می‌کند؟! اتهام‌زنی به ایران برای حضور در یمن؛ فرارِ رو به ج


پسر پادشاه عربستان سعودی و سفیر این کشور در آمریکا مدعی شده که ایران در تلاش است انصارالله یمن، حزب الله دیگری شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نزدیک به چهار سال است که عربستان در یمن جنایت می‌کند و در عین حال ایران را مسئول ادامه بحران می‌داند؛ روندی که در آن سعودی‌ها به کمک ائتلاف با چند کشور عربی و با استفاده از سلاح‌های غربی در سکوت مجامع جهانی از هیچ جنایتی علیه مردم یمن دریغ نکرده اند و روزی نیست که جنگنده‌های سعودی بمب‌های خود را روی مردم بی گناه یمنی نریزند. 

عربستان سعودی و امارات متحده عربی در جدیدترین رتبه‌بندی سالانه نشریه "اخبار آمریکا و گزارش جهانی" به ترتیب به عنوان نهمین و دهمین کشور قدرتمند جهان معرفی شدند. با این حال، این دو کشور، چهار سال است که در برابر گروه کوچکی از شبه‌نظامیان در یکی از فقیرترین کشورهای جهان یعنی یمن، عاجز مانده‌اند.

ارتش عربستان و امارات در زمره مجهزترین و پرهزینه‌ترین ارتش‌های جهان قرار دارند. طبق گزارش موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم، عربستان سعودی در سال 2017 حتی روسیه را نیز از نظر مخارج نظامی پشت سر گذشت و با 69.4 میلیارد دلار هزینه‌کرد نظامی، در جایگاه سوم جهان قرار گرفت. این موسسه همچنین عربستان را در سال 2015 و 2016 به عنوان دومین واردکننده بزرگ تسلیحات در جهان معرفی کرد.

یمن، گرداب سخت سعودی/ سعودی ها ایران را متهم می‌کنند

نکته جالب ماجرا آنجاست که در چنین شرایطی مقامات سعودی، ایران را به مداخله در امور منطقه متهم می‌کنند؛ به تازگی خالد بن سلمان، پسر پادشاه عربستان سعودی و سفیر این کشور در آمریکا، ایران را متهم به دخالت در امور یمن کرد و در حساب توییتری خود نوشت: عربستان سعودی به نیرو‌های جنبش انصارالله یمن اجازه نخواهد داد به «حزب الله» دیگری در این کشور تبدیل شوند. بن سلمان کوچک مدعی شده است که ایران در تلاش است انصارالله یمن، حزب الله دیگری شود.

در حقیقت حضور و جنگ افروزی ایران در منطقه، ادعایی بود که به کمک آن، ائتلاف عبری عربی توانست به یمن حمله نظامی کند؛ پیش از این احمد عسیری سخنگوی وزارت دفاع عربستان علت حمله به یمن را حضور ایران در منطقه دانسته و مدعی شده بود که اگر عربستان در یمن دخالت نمی‌کرد، این کشور به پایگاه موشکی برای ایران مبدل می‌شد که بُرد آن‌ها نه تنها به مناطق مرزی بلکه داخل عربستان می‌رسید.

همه راه‌‌ها بسته است

در حالی مقامات سعودی ایران را متهم به جنگ افروزی در منطقه می‌کنند که تمامی راه‌های ارتباطی با یمن مثل بنادر و فرودگاه‌های این کشور تحت کنترل نیرو‌های ائتلاف غربی عربی است. نه تنها بنادر و فرودگاه‌های یمن مسدود شده، بلکه واردات مواد غذایی، دارو  و  شبکه حمل و نقل مختل شده و  تولیدات کشاورزی در یمن به کم ترین حد خود رسیده که چنین شرایطی  یک وضع بحرانی را در یمن ایجاد کرده و ملت یمن در آستانه یک نسل کشی بزرگ قرار گرفته اند.

 آژانس هشدار دهنده سریع گرسنگی Famine Early Warning Systems) Fews.net) در خصوص بحران یمن این‌طور گزارش داد که بیش از ۱۵ میلیون نفر (از جمعیت ۲۷.۶ میلیونی) افراد یمنی نیازمند کمک‌های فوری بشردوستانه هستند؛  از زمان این گزارش تاکنون حدود پنج ماه می‌گذرد و به نظر می‌رسد آمار نیازمندان به کمک‌های فوری بشر دوستانه در این مدت بسیار بیشتر از 15 میلیون نفر شده باشد.  

چرا آل‌سعود ایران را به حضور در یمن متهم می‌کند؟!

امروز یمن در فقر مطلق به سر می‌برد؛ عربستان، امارات و آمریکا وقتی باور نمی‌کنند که ملتی گرسنه و در محاصره، در شرایطی که توسط ۱۷ ارتش مورد حمله قرار گرفته، چنین پیشرفتی بکند، دهان باز می‌کنند و ایران را متهم می‌کنند و می‌گویند این تسلیحات، مربوط به ایران است.

حال سوال اینجاست که در شرایطی که یمن در محاصره کامل زمینی، دریایی و هوایی است؛ چگونه ایران قادر است موشک به یمن ارسال کند؟ اتهام زنی علیه ایران تنها به مقامات سعودی محدود نمی‌شود؛ مقامات آمریکایی بارها ایران را به ارسال موشک به یمن متهم کردند؛ نیکی هیلینماینده آمریکا در سازمان ملل آذر ماه سال گذشته در نمایشی مضحک با نشان دادن بقایای یک موشک، مدعی شد موشک شلیک‌شده به ریاض ساخت ایران بوده است.  در برابر شکست مفتضحانه در یمن، عربستان سعودی تلاش می کند نگاه ها را به سمت ایران منحرف کند؛ نزدیک ترین هدفی که هم می تواند رضایت و حمایت ترامپ را جلب کند و هم می ‌تواند افکار عمومی را نسبت به شکست آل‌سعود در یمن کمی منحرف کند. در هر حال اتهام زنی به ایران قطعا سیاست فرار رو به جلوی سعودی ها است.

ائتلاف متجاوز و ناقص سعودی در یمن بارها در بیانیه‌هایی با اعلام اینکه تمام مرز‌های زمینی، دریایی، و هوایی یمن را بسته است، با ادعایی بی‌اساس ایران را عامل اصلی حملات موشکی به فرودگاه ریاض و دیگر نقاط اراضی عربستان دانست. این ائتلاف اعلام کرد: «نقش ایران در فرماندهی نیرو‌های انصارالله در حمله موشکی به ریاض، نشانه روشنی از اقدام جنگی است؛ بنابراین فرماندهی ائتلاف، این اقدام را اقدامی نظامی و جنگی از سوی ایران علیه پادشاهی عربستان در نظر می‌گیرد.» 

چرا آل‌سعود ایران را به حضور در یمن متهم می‌کند؟!

توهم توطئه، پیامد شکسن در یمن

اسفند ماه سال گذشته نیز آمریکا به همراه سه کشور غربی به دنبال تصویب قطعنامه‌ای در سازمان ملل متحد بود که در آن ضمن محکوم کردن دفاع سرزمینی نیرو‌های مردمی یمن و  انصارالله، ایران هم متهم به ارسال سلاح به یمن شده بود. عربستانی که آتش موشک های بالستیک را به خود دیده است، تلاش می کند برای فرار از عجز و ناتوانی اش در خاموش کردن شعله مقاومت یمنی ها در قبال تجاوز سعودی، ایران را متهم کرده و شکایت از آن را نزد شورای امنیت ببرد.  موشک‌های بالستیکی که عمق ریاض و از جمله فرودگاه بین المللی ملک خالد را هدف گرفت، ثابت می کند که ائتلاف سعودی در تجاوز به یمن کاملا شکست خورده و این در حالی است که ویرانی وحشتناک، قحطی و بیماری  به مردم یمن تحمیل شده است.

امروز ارتش یمن برای تولید موشک‌های دوربرد خود، یک کمیته تخصصی ایجاد کرده و در این کمیته، بر روی موشک‌های موجود اصلاحاتی را صورت می‌دهد تا هم بُعد و هم دقت آن موشک‌ها افزایش پیدا کند، دقت برخورد موشک یمنی به پایگاه «ملک خالد» ریاض، موجب شگفتی کارشناسان نظامی آمریکایی و عربستانی و همپیمانان آن‌ها شده است. از آنجاکه آمریکایی‌ها و سعودی‌ها نمی‌خواهند اعتراف کنند که ارتش یمن و انصارالله به توانایی بازدارندگی رسیده‌اند و می‌توانند موشک‌های خود را در خاک عربستان به زمین بنشانند، اتهام‌های خود را متوجه ایران می‌کنند و می‌گویند ایران این موشک‌ها را در اختیار یمن قرار دارده است. 

یمن، گرداب سخت سعودی/ سعودی ها ایران را متهم می‌کنند

امکان ارسال موشک از ایران به یمن وجود ندارد، آمریکایی‌ها و حکام دست‌نشانده آن‌ها تاکنون دروغ‌های زیادی را علیه جمهوری اسلامی مطرح کردند و به ایران تهمت‌های زیادی زدند. این سخن سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مورد تهمت محور عبری عربی غربی به ایران مبنی بر دخالت در یمن است.

به اعتقاد فرمانده سپاه، مقامات آمریکایی نیز می‌دانند که موشک‌های شلیک شده یمنی هستند که بازسازی شده و برد آن‌ها افزایش یافته است. جعفری هم این سوال را مطرح کرده بود که چگونه می‌شود به کشوری که در محاصره کامل قرار دارد و حتی امکان ارسال کمک‌های دارویی و غذایی وجود ندارد، سلاح آن هم موشک ارسال کرد.

در آخرین جنایت‌ها علیه مردم مظلوم یمن، نیرو‌های هوایی ائتلاف به رهبری عربستان در حمله به یک بیمارستان و بازار ماهی در شهر الحدیده صد‌ها نفر مرد و زن بی گناه را شهید و مجروح کردند؛ عمق فاجعه به حدی بود که مسئول هماهنگ کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد این حمله را "بهت‌آور" توصیف کرد.

همچنین جنگنده‌های ائتلاف دولت سعودی و حامیانش، یک اتوبوس که افراد غیرنظامی، زنان و کودکان را سوار کرده بود، مورد هدف قرار داد، در این حمله ۵۵ نفر از  جمله ۲۹ کودک، جان خود را از دست داده و به شهادت رسیدند که بنابر گزارش سازمان صلیب سرخ جهانی بیشتر این کودکان کمتر از ۱۰ سال داشتند؛ کودکانی که از دوره آموزش قرآن بازمی‌گشتند.

چرا آل‌سعود ایران را به حضور در یمن متهم می‌کند؟!

 شواهد نشان می دهد که عربستان روزانه 200 میلیون دلار صرف هزینه جنگ در یمن می کند، یعنی معادل 72 میلیارد دلار در سال. این در حالی است که هیچ یک از اهداف سعودی ها از تجاوز به یمن محقق نشده و حتی دولت های حامی عربستان نیز همگی معتقدند که راه حل نظامی در یمن غیر ممکن شده است. ادعای عربستان و امارات در مورد حمایت از یمن و دولت قانونی در آن، در نهایت موجب شد امارات ثروت های جنوبی یمن را در اختیار گرفته و آن منطقه را تحت اشغال خود در آورد، بی آنکه توجهی به دولت عبد ربه منصور داشته باشد. از طرفی هم عربستان در یمن زمین‌گیر شده و به دنبال راه فرار از این باتلاق می گردد، به همین دلیل توهم توطئه را در سر می پرورانند و گمان می کنند که ایران در یمن حضور دارد و این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در یمن حضور ندارد، بلکه تفکر انقلاب اسلامی در این کشور حکم فرما شده که برای محور غربی عبری عربی گران تمام خواهد شد.

نکته ای که مثل روز روشن بوده این است که قطعا ایران عامل جنگ در یمن نیست و حوثی ها هم به نیابت از ایران نمی جنگند. در کل جمهوری اسلامی ایران یمن را تحت کنترل ندارد زیرا هیچ منافع راهبردی و یا اقتصادی را در یمن دنبال نمی کند و تنها در چند سال گذشته از حوثی ها حمایت سیاسی کرده است، درست سیاستی که در قِبال همه کشورهای منطقه در پیش می گیرد تا از تمامیت ارضی آنها دفاع کرده باشد. با این حال، ایران از طریق قدرت نرم و با حداقل سرمایه گذاری اهداف خود را دنبال می کند، چرا که به طور کلی بیشتر یمنی ها به ایجاد رابطه با ایران تمایل داشته اند تا ایران به روابط با حوثی ها.


نویسنده : afshin
تاریخ : پنج شنبه 8 شهريور 1397
زمان : 15:27
حبّ دنیا سبب فراموشی امر ولایت شد/ چرا علی (ع) ۲۵ سال سکوت کرد؟/ هروقت تابع ولایت فقیه نبودیم، شکست


 

موسوی مطلقحجت الاسلام و المسلمین موسوی مطلق با اشاره به اهمیت واقعه غدیر درباره دلیل فراموشی و کتمان ولایت علی ابن ابی طالب (ع) از سوی مردم آن زمان توضیحاتی ارائه داد.

حجةالوداع؛ آخرین حج پیامبر خاتم (ص) در آخرین سال زندگیشان بود. در سال دهم هجرت، پیامبر اکرم (ص) در آیین حج رو به مردم فرمودند: «ای مردم؛ مناسک حج را از من بیاموزید که شاید دیگر مرا نبینید».

یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ ۖ. وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ. این آیه‌ای است که در این سفر بر پیامبر (ص) وحی شد و از آن با عنوان آیه تبلیغ یاد می‌شود. در این آیه خداوند متعال می‌فرماید:‌ ای پیامبر! آنچه را از جانب پروردگارت به سوی تو نازل شد، ابلاغ کن و اگر چنین نکنی، رسالتت را انجام نداده و ابلاغ نکرده ای.

در واقع از مفهوم این آیه بر می‌آید که تکلیفی است بر دوش پیامبر خدا تا پس از خود امانت دین و هدایت مردم را بر دوش فردی امین قرار دهد و چه کسی بهتر از علی (ع). همو که اولین ایمان آورنده به رسالت پیامبر خدا بود. او که در شب لیلةالمبیت برای اینکه گزندی به پیامبر خدا از سوی مشرکان نرسد، در جایگاه ایشان خوابید؛ جان بر کف و بی ترس و واهمه.

در روز هجدهم ذی الحجه سال دهم هجرت، پیامبر اکرم (ص) در میان خیل کثیری از مسلمانان جانشینی حضرت علی (ع) را اعلام کرد. در این روز مردم دسته دسته از هر گروه و قبیله با حضرت علی (ع) بیعت کردند. اما چندی بعد همه چیز را فراموش کردند و بیعت شکستند.

مصادف با روز عید غدیر خم با حجت الاسلام موسوی مطلق به گفتگو نشسته ایم تا درباره اهمیت غدیر، دلایل فراموشی آن، ارتباط غدیر با عاشورا و مهدویت بیشتر بدانیم. در ادامه این گفتگو را بخوانید؛

موسوی مطلق

آقای موسوی مطلق؛ به عنوان سوال اول بفرمایید اهمیت توجه به مسئله غدیر چیست؟

مهمترین کار در عالم، نفس خلیفه الله بودن است. خدای متعال اراده فرمود که خلیفه و جانشینی در زمین قرار دهد و فرمود «انی جاعل فی ارض خلیفه». اسراری هم پشت این قضیه بود که ما نمی‌دانیم. در قرآن هم می‌خوانیم که خداوند به ملائکه گفت: «انی اعلم ما لا تعلمون». بحث حقیقت انسان کامل و خلیفه خدا بودن رهبران الهی همیشه مهم‌ترین بحث بوده است.

حال ما چرا نباید روی غدیر تعصب داشته باشیم، وقتی فرمان الهی است؟ چرا روی غدیر تعصب نداشته باشیم، وقتی سعادت بشر در پیروی از یک رهبر عادل منصوب از ناحیه خداست؟ پیروی از غدیر خم فرمان الهی است و ما هم باید دنبال ترویج آن باشیم ضمن اینکه غدیر نیاز به تبلیغ دارد چون خود آیه هم دارد «یا ایها الرسول بلّغ ما انزل الیک». یعنی پیغمبر باید ابلاغ کند و دیگران هم این مسئولیت را دارند.

غدیر معادل تمام شریعت الهی است

البته که دیوار‌ها و موانعی هم در این مسیر هست، اما باید پیش رفت چرا که غدیر نیازمند به تبلیغ است. غدیر معادل تمام شریعت الهیاست. تمام شریعت و تمام دستوراتی که تاکنون صادر شده از ناحیه ذات مقدس ربوبی و پیغمبر اسلام، همه مثال یک جسم است و روحش ولایت است. مثل یک کتاب طب که پزشک نیازمند فهم آن است. اگر غدیر و ولایت ابلاغ نشود، کسی از قرآن چیزی نمی‌فهمد.

مهمترین درس از غدیر که نیاز امروز جامعه ماست، چیست؟

درس‌های غدیر فراوان است اینکه همه حول یک محور جمع شدند، این جزو درس‌های غدیر هست. اتحاد و وحدت جزو درس‌های غدیر است. وقتی پیامبر امر ولایت را تبلیغ می‌کند که حجةالوداع است؛ یعنی حساس‌ترین زمان. واقعه غدیر از نظر مکان هم حساس‌ترین است؛ همه پس از پایان اعمال حج، متفرق می‌شوند؛ پس پیامبر در همان جا رسالتش را ابلاغ کرد. ایشان در واقعه غدیر فرمودند: کسانی که رفتند برگردند، آن‌ها که نرسیدند برسند و بعد در یک جمع کثیر پیام خداوند و ولایت علی را ابلاغ کردند. غدیر، محور محبت و وحدت است؛ اما الان می‌بینیم که بعضی واقعه غدیر را به یکی از مهمترین موارد اختلاف بین جامعه مسلمانان مبدل کردند. پیغمبر مظهر رحمت و مهربانی است؛ او سه روز مردم را نگه می‌دارد تا فرد فردشان با علی (ع) بیعت کنند. حتی زنان؛ به گونه ای که علی دستش را در تشت قرار داد و زن‌ها هم با او بیعت کردند.

موسوی مطلق

چرا حضرت پیامبر (ص) بر بیعت تک تک افراد تاکید داشتند؟

اصلی‌ترین دلیل، اهمیت این موضوع است. دوم اینکه اتمام حجتی شود و فردی نگوید که قبیله ما بیعت کرد و من راضی نبودم و اجبار بود و ...  امر ولایت امری است که خودت شخصاً باید در آن ورود کنی.

همه می‌دانیم که واقعه غدیر مورد تایید علمای سنی و شیعه است؛ اما چرا فراموش شد و ولایت علی (ع) نادیده گرفته شد؟

در این باره باید رجوع کنیم به تاریخ، ببینیم آیا در طول تاریخ بشریت این نوع فراموشی بوده یا نه. چنین فراموشی در دوران پیامبری حضرت موسی هم بوده است.

خداوند در سوره اسراء می فرماید «و واعدنا موسی ثلاثین لیله ...» وعده گذاشت خداوند متعال با حضرت موسی سی شب و ده شب دیگر را به آن اضافه کرد. در این ده روز اضافه شده از ناحیه خدا، مردم گوساله پرست شدند و امر مهمی مثل توحید را فراموش کردند. همین اتفاق در غدیر هم افتاد؛ دو ماه پس از بیعت با علی خیلی‌ها ولایت او را نادیده گرفته و به فراموشی سپردند تا جایی که زهرا (س) در خطبه خود فرمود که آی مردم غدیر را فراموش کردید؟! چرا نمی‌روید شهادت دهید که غدیر چه بوده است؟

فراموشی ولایت، ثمره حب جاه و مقام، حب شهوات و حب مال و منال است

حالا چرا مردم غدیر را فراموش کردند؟ به همان دلیل که اصل توحید فراموش می‌شود؛ دنیاخواهی. امام حسین (ع) فرمود: «مردم عبد دنیا هستند». دنیا خواهی سبب می‌شود که انسان ولایت را فراموش کند و دنبال نکند. در تاریخ هست که یک روز معاویه در بارگاهش از حاضران می‌پرسد که به نظرتان چه کسی شایسته تکیه بر صندلی خلافت است؟ همه می‌گویند شما. معاویه می‌گوید نه دروغ می‌گویید همه می‌دانیم که ابوالحسن شایسته‌ترین است. حضار می‌پرسند پس چرا خلافت را به او نمی‌سپری؟ معاویه می‌گوید به سه دلیل؛ اول حب جاه و مقام، دوم حضور این کنیزکان و زنان و سوم زرق و برق درهم و دینار.

یعنی فراموشی ولایت، ثمره حب جاه و مقام و ریاست، حب شهوات و حب مال و منال است.

فراموشی ولایت و غدیر چه آسیبی به جامعه زد؟

این همه اختلافات، درگیری ها، پسرفت‌ها و ... آسیب‌هایی بود که به دلیل فراموشی غدیر به جامعه زده شد. اسلام آخرین دین است. همه مکارم ادیان دیگر در اسلام جمع است و پیامبر ما خاتم الانبیاست. مدینه فاضله‌ای که در دین اسلام ترسیم شد، با فراموش کردن غدیر از بین رفت. اصلا غیبت امام زمان (عج) به دلیل فراموشی امر ولایت است. واقعه کربلا به دلیل فراموشی غدیر اتفاق افتاد. وجود این همه مظلوم در عالم، به دلیل فراموش کردن غدیر است.

موسوی مطلق

حمایت از ولایت فقیه یاری امام زمان و حمایت از نایب امام است

مصداق امروزی غدیر چه چیزی می‌تواند باشد؟

ولایت فقیه امتداد غدیر است. ما هر جا زیر سایه رهبری و امام راحل و کسی که در نبود امام زمان (عج) ولایت به دست اوست، بوده ایم، پیروز میدان شدیم. هر وقت از نزد خود اجتهاد کردیم و تابع ولی‌فقیه و رهبری نبودیم، محکوم به شکست شدیم.بدانیم که اگر از تبعیت رهبری سربلند بیرون بیاییم، این امید هست که ظهور امام زمان (عج) جلو بیفتد. در واقع حمایت از ولایت فقیه یاری امام زمان و حمایت از نایب امام است. اگر مسلم بن عقیل به عنوان نایب امام حمایت می‌شد، مسلخی در کربلا اتفاق نمی‌افتاد. نایب حضرت تنها شد و در نتیجه آن حوادث تلخ اتفاق افتاد. امام راحل هم خیلی بر ولایت فقیه تاکید می‌کردند. دشمن هم اگر سعی دارد به نوعی مردم را منحرف و از ولایت فقیه دور کند و از هر حربه ای برای فراموش شدن غدیر و ولایت امیرالمومنین استفاده می کند، به این دلیل است که می‌داند احیای تفکر ولایت فقیه، احیای تفکر غدیر است.

کمی هم از رابطه بین غدیر و عاشورا بفرمایید تا جوانان هم بدانند.

عاشورا اعظم مصائب است و تلخ‌ترین مصائب تاریخ در آن زمان رخ داد؛ مصائبی که قبل از آن و بعد از آن هرگز با این درجه رخ نخواهد داد. وقوع این حادثه، به خاطر فراموشی غدیر است؛ و متاسفانه این تفکر هنوز هم هست که ارزش بزرگداشت و گرامیداشت غدیر از عاشورا کم رتبه‌تر است.

مردم با علی (ع) همراهی  نکردند، او سکوت کرد

چرا امیر المومنین 25 سال سکوت کرد و حقش را نگرفت؟ در حالی که همه با او بیعت کرده بودند و بعد بیعت شکستند.

به دو دلیل؛ اول اینکه با آن وضع اصل و اساس اسلام به خطر می‌افتاد؛ لذا ایشان به صدیقه طاهره فرمودند که اگر می‌خواهی کلمه توحید و نبوت بر ماذنه‌ها باشد، باید سکوت کنیم. اگر امیرالمومنین ورود می‌کرد و حرفی می‌زد و شمشیر می‌کشید برای احقاق حق ولایت، بین امت و مردم اختلاف می‌افتاد. اختلاف زهر کشنده جامعه اسلامی است. حضرت موسی (ع) هم وقتی از کوه طور برگشت و دید مردم گوساله پرست شدند؛ به اعتراض به هارون برادرش گفت که چرا جلوی این‌ها را نگرفتی؟ هارون گفت: ترسیدم که اختلاف بیفتد. این یعنی در آن شرایط، گوساله پرستی بهتر از اختلاف مردم بود.

دلیل دوم سکوت ۲۵ ساله امیرالمومنین، همراه نشدن مردم با اوست. امیرالمومنین خطاب به مردم فرمودند که اگر ۴۰ نفر از شما با من همراه بشود، دست به قبضه شمشیر می‌برم و حق را به جایش بر می‌گردانم. اما نهایت افرادی که با او همراه شدند، ۱۷ تن بودند!

موسوی مطلق

احیای غدیر به معنای حقیقی، ابلاغ اصل ولایت است

در پایان اگر صحبتی دارید درباره غدیر خم بفرمایید.

از نکات مهم خطبه غدیر پرداخت پیامبر اسلام به موضوع مهدویت است. ایشان در این خطبه قریب به بیست بار با صراحت و با اشاره ضمایر، به موضوع مهدویت پرداخته اند. موضوعی که امروز مغفول مانده است؛ در حالی که امام وقت ما حاضر و ناظر بر اعمال ماست. ما باید غدیر را با رویکرد مهدوی معرفی کنیم. غدیر یعنی ولایت معصوم؛ نباید فراموش کنیم که احیای غدیر به معنای حقیقی ابلاغ اصل ولایت است. بشریت از ابتدا طعم زندگی را نچشیده است؛ از آدم تا زمان ظهور حضرت صاحب الزمان مدام در جنگ و خشونت بوده و هستیم. امام زمان با ظهورش فصل جدید زندگی بشریت را آغاز می‌کنند.

امام زمان (عج) با معجزه کار‌ها را مدیریت نمی‌کند

این را هم بگویم، اکر کسی فکر کند که امام زمان (عج) با معجزه کار‌ها را مدیریت می‌کند، سخت در اشتباه است. اگر بنا به معجزه بود، سایر ائمه ما با معجزه کار‌ها را درست می‌کردند. مدیریت حضرت صاحب الزمان بر مبنای عقل، اندیشه و خردورزی است. کابینه حضرت امام زمان (عج) جوان است؛ چون ایشان باور دارند، روح جوانی و روح مشورت می‌تواند جامعه را پیش ببرد.


نویسنده : afshin
تاریخ : پنج شنبه 8 شهريور 1397
زمان : 15:25
سخنگوی ارتش: جنگنده ارتش فرود سخت داشته و سقوط نکرده است


امیر شاهین تقی‌خانی درباره سانحه دیروز هواپیمای F-5 نیروی هوایی، گفت: هواپیمای اف5 نیروی هوایی ارتش سقوط نکرده و فرود سخت داشته است.

جنگنده ارتش فرود سخت داشته و سقوط نکرده است امیر شاهین تقی‌خانی سخنگوی ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز دوشنبه 5 شهریورماه درباره سانحه روز گذشته هواپیمای F-5 نیروی هوایی ارتش در دزفول تصریح کرد: به دنبال سانحه‌ای که دیروز برای هواپیمای F-5 در حین پرواز آموزشی رخ داد، همان طور که در خبر پایگاه اطلاع‌رسانی ارتش اعلام شد، این هواپیما با کمترین آسیب و با مهارت یکی از خلبانان به زمین نشست و در حاشیه باند متوقف شد که این اقدام شایان تحسین است.

معاون فرهنگی و روابط عمومی ارتش یادآور شد: در واقع این هواپیمای آموزشی فرود یا نشستن سخت یا به عبارتی هارد لندینگ داشته و در حال حاضر این هواپیما از ناحیه چرخ‌ها آسیب دیده است.

تقی‌خانی تصریح کرد: برخی از رسانه‌ها و به ویژه شبکه‌های اجتماعی و بعضی کانال‌های پیام‌رسان در فضای غیررسمی، اقدام به انتشار اخباری مبنی بر سقوط هواپیما کردند. باید تاکید کرد که هر کدام از واژه‌ها بار معنایی خاصی دارند و باید از آن‌ها با دقت و در جای خود استفاده کرد.

وی تاکید کرد: از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و همه متولیان و دلسوزان عرصه اطلاع رسانی انتظار داریم اخبار موثق و دقیق را با دریافت از مراکز و مراجع رسمی منتشر کنند.

سخنگوی ارتش ادامه داد: برخی متاثر از اطلاعات ناقص فضای مجازی تصاویر آرشیوی این نوع هواپیما را که حتی در ایرانی بودن برخی از آن ها تردید وجود دارد منتشر کردند تا ذهن‌ها را به این سمت و سو هدایت کنند که هواپیما سقوط کرده و از بین رفته است.

وی افزود: البته از رسانه های رسمی و اغلب پایگاه های خبری که اخبار منتشره در پایگاه اطلاع رسانی ارتش را منبع خبر خود قرار دادند نیز سپاسگزاریم.

سخنگوی ارتش گفت: نباید دقت در اطلاع‌رسانی را فدای سرعت کنیم. این که بلافاصله اخباری را منتشر کنیم تنها در صورتی مفید است که با دقت و صحت لازم همراه باشد، در غیر اینصورت ناخواسته بار روانی نامناسبی در افکار عمومی ایجاد می شود.

تقی‌خانی یادآور شد: موارد حساسی مانند سوانح پروازی برای اطلاع‌رسانی نیازمند بررسی‌های دقیق است و اگر بدون این بررسی‌ها به انتشار اخبار مبادرت کنیم، ممکن است رونداطلاع‌رسانی صحیح را مخدوش کرده و جبران و متقاعدسازی افکار عمومی درمسیر اصلاح اخبار نیز دشوار باشد.


نویسنده : afshin
تاریخ : دو شنبه 5 شهريور 1397
زمان : 23:7
رئیس قوه قضاییه: برخی فضای کشور را آماده موج سواری خود دیده‌اند/ نمی‌توان کشور را با تصمیمات آنی مدی


 

برخی فضای کشور را آماده موج سواری خود دیده اند/ نمی توان کشور را با تصمیمات آنی مدیریت کردرئیس قوه قضاییه گفت: نمی توان گرفتار روزمرگی شد و با اتخاذ تصمیمات آنی و لحظه ای، به گونه ای مدیریت کرد که مردم متضرر شوند.

 آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تبریک میلاد مسعود حضرت امام هادی (ع)، پیشاپیش عید بزرگ ولایت را تبریک گفت و تصریح کرد: حقیقت ولایت دارای ظاهر و باطنی است که باطن آن، سرّ هستی است و آن امانتی که آسمان ها و زمین از پذیرش آن ابا کردند و انسان آن را حمل کرد، حقیقت ولایت است.

حقیقت دین باید متصل به ولیّ باشد

رئیس قوه قضاییه، حکومت الهی را ظاهر حقیقت ولایت دانست و ادامه داد: حکومت بدون اتصال به ولایت و امامت، مشروع نیست کما اینکه حقیقت دین هم باید متصل به ولی باشد.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به روایتی در باب غدیر که در تهذیب شیخ طوسی، اقبال سیدبن طاووس، ذکری الشیعه مرحوم شهید، وافی مرحوم فیض، وسائل الشیعه مرحوم حر عاملی و... به نقل از امام صادق (ع) آمده است، اظهار کرد: راوی می گوید «سمعت ابا عبدالله الصادق (ع) یقول صیام یوم غدیر خم یعدل صیام عُمُر الدنیا لو عاش انسان ثم صام ما عَمَرت الدنیا لکان له ثواب ذلک» یعنی روزه عید غدیر معادل روزه یک عمر در دنیا است. بعد می فرماید که «و صیامه یعدل عندالله عزوجل فی کل عام مأته حجه و مأته عمره مبرورات» یعنی یک روز عید غدیر را اگر در هر سالی روزه بگیرد، معادل صد حج و صد عمره مبروره است. بعد اشاره می فرمایند که «و هو عیدالله الاکبر و ما بعث الله عز و جل نبیاً قَطُّ الا و تَعیَّدَ فی هذا الیوم و عَرفَ حرمته و اسمه فی السماء یوم العهد المعهود و فی الارض یوم المیثاق الامأخوذ و الجمع المشهود».

رئیس قوه قضاییه افزود: در این روایت علاوه بر ذکر ثواب روزه عید غدیر، از تعبیر «عید الله الاکبر» برای این روز استفاده شده است که نشانگر عظمت این روز بزرگ است. اضافه «عید» به «الله» و سپس وصف آن به «اکبر» متضمن دلالت های عجیبی است. هم تعبیر «عید الله» عجیب است و هم توصیف آن «عیدالله الاکبر». در ادامه نیز فرموده اند که هیچ پیامبری مبعوث نشد مگر اینکه این روز را عید گرفت و حرمت آن را نگاه داشته است.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه چنین تعبیری نشان می دهد باطن مسئله غدیر غیر از ظاهر آن بعنوان یک واقعه تاریخی است، خاطرنشان کرد: ذکر عبارت «عهد المعهود» نشان می دهد که روز عید غدیر گویی در همه عوالم هستی، عهدی بسته است و در روی زمین نیز میثاقی اخذ شده که همان اعلام ولایت امیرالمومنین (ع) از سوی نبی مکرم اسلام (ص) است.

روز قیامت از ولایت امیرالمومنین سوال می شود

رئیس دستگاه قضا با اشاره به روایاتی دیگر در این زمینه گفت: از طرف دیگر روایاتی داریم که در کتب متعدده اهل سنت و کتب متعدد خاصه و شیعه ذکر شده است. در تفسیر «وقفوهم انهم مسئولون» فرموده اند که مورد سوال، ولایت امیرالمومنین است یعنی همه را در روز قیامت نگه می دارند و از ولایت امیرالمومنین پرسش می کنند.

آیت الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: در شأن نزول آیه شریفه «الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دینا» نیز جمع کثیری از اهل تسنن و شیعه فرموده اند که این مربوط به واقعه غدیر خم است.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: «اسلام» در تعبیر قرآنی علی الظاهر غیر از شریعت خاصه است. حقیقت اسلام، تسلیم است. در همه ادیان الهی نیز اگر موشکافی کنیم، نهایتا به تسلیم و توحید می رسیم. یعنی حقیقت همه ادیان «تسلیم حق» بودن است. اینکه انسان در محضر ربوبی تسلیم محض باشد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به آیه 19 سوره آل عمران که می فرماید «ان الدین عند الله الاسلام» افزود: باطن حقیقت دین در تمام ادیان، اسلام است که اکمال آن و اتمام این نعمت الهی به حقیقت ولایت در روز غدیرخم بوده است. شیعیان امروز با قبول آن اکمال دین و اتمام نعمت، به «اسلامی» دست یافته اند که مورد رضایت حق است: «و رضیت لکم الاسلام دیناً». امیدواریم این راه نورانی را که انبیاء الهی گشوده اند، همه مسلمانان دنبال کنند زیرا تجربه تاریخی بویژه در عصر حاضر نشان می دهد کسانی که از نور ولایت دور افتاده اند مسیر انحطاط را می پیمایند و منتسبان به مذاهبی نظیر وهابیت و تسنن تکفیری از مصادیق بارز چنین تفکری هستندکه پدیده ای مانند «داعش» صرفاً نمونه کوچکی از نتایج این تفکر است.

شیعه همواره در خط معتدل عقلانی حرکت کرده است

آیت الله آملی لاریجانی تأکید کرد: اکثر اهل سنت از چنین دیدگاه افراطی تکفیری مبرا هستند و بسیاری از بزرگان این مذهب نیز همواره با افکار تکفیری مقابله کرده اند اما باید توجه کنیم که شیعه همواره در خط معتدل عقلانی حرکت کرده و غدیر خم، منشأ و رمز این حقیقت اصیل است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه همه اهل ولایت باید قدر غدیر و انتساب خود به اهل بیت را بدانند، گفت: قدردانی و حرمت شناسی انتساب به ائمه معصومین (ع) صرفاً نباید در قالب کلام و زبان باشد بلکه باید در عمل، راه ، گفتار و عقیده آن بزرگواران را دنبال کنیم و به روایات اهل بیت (ع) که مملو از معارف نورانی و توحیدی است بازگردیم.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با گرامیداشت و تبریک هفته دولت و بزرگداشت یاد و خاطره شهدای دولت جمهوری اسلامی بویژه شهیدان باهنر و رجایی، این شهدا را نمونه بارز یک انسان انقلابی در دوران حیاتشان توصیف کرد و افزود: شخصیت و منش این بزرگواران، تجلی یک انسان انقلابی الهی بود چنانکه اهل تواضع، ساده زیستی و تلاش مجدانه برای خدمت به مردم بودند. ممات و شهادت این دو شهید و سایر شهدا نظیر شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی و خیل عظیم متدینین و انقلابیون نیز بهترین گواه بر مظلومیت انقلاب و مردم انقلابی در برابر اقدامات جنایتکارانه جلادان دهه شصت بود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه بازخوانی این جنایات بهترین افشاگر چهره واقعی کشورهای سلطه و در رأس آنها آمریکا است، تصریح کرد: همان قاتلان جائر و ظالم دهه شصت که مرتکب جنایات و ترورهای عظیم شدند و در زمان دفاع مقدس به دشمنان جمهوری اسلامی پناه آوردند و البته چهره خود را بیش از قبل مفتضح کردند، امروز در دامان کشورهای سلطه و در رأس آنها آمریکا آرمیده اند و به کمک این کشور و البته انگلیس و فرانسه از لیست گروه های تروریستی خارج شده اند.

دوگانگی رفتار آمریکا در قبال تروریستها برای افکار عمومی قابل هضم نیست

آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: این دوگانگی رفتار کشورهای سلطه نسبت به چنین اشراری برای افکار عمومی جهان قابل هضم نیست و هیچ کس نمی پذیرد که این کشورها به ظاهر از عملیات علیه تروریسم سخن می گویند و از سوی دیگر تروریست ها را در آغوش می گیرند و به گرمی پذیرای آنان هستند و آنها را مورد حمایت مالی و سیاسی قرار می دهند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به نزدیکی جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید به منافقین، اظهار کرد: امروز همه شاهد هستند که افراد حاضر در هیئت حاکمه آمریکا چگونه برای از بین بردن عظیم ترین انقلاب مردمی جهان در زمان حاضر با تروریست ها هم پیمان شده اند.

آیت الله آملی لاریجانی بار دیگر با گرامیداشت هفته دولت، از تلاشهای دولت در جهت رفع مشکلات مردم قدردانی کرد و در عین حال یادآور شد: اداره صحیح، منطقی، عقلانی و کارشناسانه کشور پهناوری مانند ایران اسلامی، کار ساده ای نیست؛ خصوصاً در زمانی که دشمن از هر سو به این کشور نظر کرده و با تمام قدرت به میدان آمده تا انقلاب و مردم را به اضطرار بیاندازد و به تسلیم وادار کند.

نمی توان کشور را با تصمیمات لحظه ای اداره کرد

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مردم همواره در برابر این فشارها مقاومت کرده اند، افزود: در چنین شرایطی دولت و رئیس جمهور محترم وظایف سنگین تری برعهده دارند و کشور برای رسیدن به اهداف خود نیاز به تدبیر منطقی و اجرای صحیح امور دارد. نمی توان گرفتار روزمرگی شد و با اتخاذ تصمیمات آنی و لحظه ای، به گونه ای مدیریت کرد که مردم متضرر شوند. در این زمینه همه قوا باید همکاری کنند ولی طبیعتاً بار عظیم اجرایی کشور و مسئولیت آن برعهده دولت محترم است.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه بیکاری و مشکلات اقتصادی از مهمترین مسائل و دغدغه های اصلی مردم در حال حاضر است، این شرایط را برای مردم «کمرشکن» توصیف کرد و گفت: ما نمی گوییم که همه مشکلات ناشی از تصمیمات دولت است اما تردید هم نداریم که تدبیر، رکن اساسی کار دولت است و بسیاری از مشکلات نیز ناشی از سوء تدبیرها است.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: ما ضمن تشکر از تلاشهای دولت، شخص رئیس جمهور محترم و همه کارکنان دستگاه های اجرایی، از دولت محترم می خواهیم که در چارچوب تأکیدات و فرمایش های مقام معظم رهبری، به مقابله مدبرانه با تحریم بپردازند که البته اقدامات مثبتی نیز در این زمینه انجام شده گرچه بهتر بود زودتر چنین تصمیماتی اتخاذ شود. امروز دلارها و سایر ارزهایی که در اختیار جمهوری اسلامی است نباید صرف امور غیر ضرور شود. از سوی دیگر دولت باید بحث معیشت و اقتصاد مردم را به صورت جدی با بکارگیری افراد خبره و بهره مندی از فکر و خرد جمعی بهبود بخشد و ما معتقدیم کشوری که دارای این حجم بالا از سرمایه های مادی، اجتماعی و انسانی است و مردم آن 40 سال پای آرمان های خود ایستاده اند با تدبیر و عقلانیت قادر است مشکلات خود را حل کند.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به اقدامات اخیر دستگاه قضایی در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی، تصریح کرد: همانگونه که به مردم عزیز وعده داده بودیم، تمام قدرت و ظرفیت خود را برای رسیدگی به پرونده های مربوط به مفاسد اقتصادی اخیر بسیج کرده ایم و با استجازه از رهبر معظم انقلاب و پاسخ مثبت ایشان، با سرعت بیشتری در حال رسیدگی به این پرونده ها هستیم.

رسیدگی به پرونده مفاسد اقتصادی نیازمند مدت زمان منطقی است

رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: به ضرس قاطع به همه مردم عزیز عرض می کنم که قوه قضاییه با قاطعیت در این مسیر حرکت می کند و برای رسیدگی عادلانه به پرونده کسانی که به امانات مردم خیانت کرده اند و با دریافت ارز دولتی دست به سودجویی های کلان زده اند یا از طرفی با احتکار اجناس و کالاها، مردم را در مضیقه قرار داده اند، تمام توان خود را به کار بسته است.

آیت الله آملی لاریجانی به ذکر چند نکته در همین زمینه پرداخت و خاطرنشان کرد: مردم عزیز و دلسوزان کشور توجه داشته باشند که قوه قضاییه صرفاً براساس موازین قانونی و شرعی عمل می کند و مدت زمان رسیدگی ها وابسته به انجام بسیاری از تحقیقات فنی و پیچیده است زیرا به عنوان مثال، پرونده ای در قالب بیش از 100 جلد در دست رسیدگی است که این پرونده متهمان متعددی دارد و تمام امور مالی هریک از متهمان باید به صورت دقیق بررسی شود و اموالی را که به نام آنان است یا به نام دیگران ثبت کرده اند، شناسایی کنیم و در مورد آنها تصمیم بگیریم. چنین روندی نیازمند یک زمان منطقی است گرچه بر تسریع در رسیدگی ها تأکید داریم و استجازه اخیر از مقام معظم رهبری نیز دقیقاً برای تحقق همین امر بوده است.

رئیس قوه قضاییه با انتقاد از برخی اظهارات غیرکارشناسی در زمینه سرعت عمل در رسیدگی به پرونده های مفاسد اقتصادی اخیر، اظهار کرد: ما نمی توانیم بدون بررسی های دقیق و قانونی، در فضایی احساسی، کاری ظاهری و صوری انجام دهیم و حکمی فراخور تبلیغات صادر کنیم لذا هیچ کس نباید چنین توقعی از دستگاه قضایی داشته باشد.

برخی فضای کشور را آماده موج سواری خود دیده اند

آیت الله آملی لاریجانی با بیان نکته ای دیگر در زمینه رسیدگی ها گفت: مسئولان محترم قضایی و قضات شریف توجه داشته باشند که ما در برهه حساسی قرار داریم و به واسطه برخی سود جویی ها، اعتماد مردم در بخشهایی مخدوش شده است. متأسفانه برخی نیز که خود سالها در بالاترین مناصب کشور مسئولیت داشته اند و امروز باید بزرگترین پاسخگوی شرایط فعلی باشند، فضا را آماده موج سواری دیده اند و چهره مخالف و اپوزیسیون به خود گرفته اند؛ چنانکه می بینیم پیاپی سخنانی علیه نظام و بویژه دستگاه قضایی بر زبان می آورند و غافلند که مردم بصیر و فهیم ما آنها را می شناسند و غوغا سالاری آنان را نیز دیده اند، بریز و بپاش های آنها را هم دیده اند.

رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: قضات و مسئولان محترم قضایی بدون آنکه تحت تأثیر این فضاسازی ها قرار بگیرند باید در مدار انصاف و عدالت حرکت کنند زیرا این قبیل رجزخوانی ها زیاد است اما قاضی و مسئول قضایی باید با شکیبایی، اعتدال و انصاف رفتار کند و خدای ناکرده برخی اظهارات و اهانت ها نباید موجب شود که از مدار عدل و انصاف خارج شویم.

آیت الله آملی لاریجانی در بیان سومین نکته خود تأکید کرد: یک متهم حتی اگر بعداز رسیدگی ها تبدیل به بزرگترین محکوم شود و سنگین ترین مجازات نیز برایش درنظر گرفته شود، دارای حقوقی است که این حقوق باید رعایت شود و نباید فراتر از مجازات قانونی مورد تعدی و ظلم قرار گیرد یا خدای ناکرده کرامت انسانی او مخدوش شود.

کرامت انسانی متهمان باید حفظ شود

آیت الله آملی لاریجانی افزود: ممکن است همین متهمان مجازات های بسیار سنگینی هم برایشان درنظر گرفته شود و به دستگاه های حاکمیتی نیز ظلم کرده باشند اما نباید ظلم این افراد موجب شود ما کار نادرست انجام دهیم. اتهام هرکس در چارچوب قانون و در جای خود باید رسیدگی شود اما مسئله حقوق متهمان و رفتار توأم با کرامت انسانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد و رعایت شود.

رئیس قوه قضاییه در پایان از تلاشهای همه کسانی که در فضای سنگین تبلیغاتی دشمن و برخی هیاهوهای رسانه ای در رسیدگی به پرونده های اخیر به شکل جهادی و شبانه روزی مشغول هستند بویژه قضات دادسراها و دادگاه ها، معاون اول قوه قضاییه، دادستان کل کشور، دادستان تهران، رئیس کل دادگستری استان تهران و روسای کل دادگستریها و دادستانهای سراسر کشور تشکر و قدردانی کرد.


نویسنده : afshin
تاریخ : دو شنبه 5 شهريور 1397
زمان : 22:58
روحانی در مراسم تجدید میثاق دولت دوازدهم با آرمان‌های امام راحل: بازخوانی کلام و سیره امام در شرایط


رئیس‌جمهور گفت: بدون تردید با وحدت، اتحاد و یگانگی به خوبی می‌توانیم از همه مشکلات عبور کنیم.

بازخوانی کلام و سیره امام در شرایط فعلی کشور، منطقه و جهان ضروری است/هيچ ترديدی در حل مشكلات نداريمبه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام و المسلمین روحانی روز شنبه در مراسم تجدید میثاق دولت دوازدهم با آرمان‌های امام راحل در مرقد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، ضمن گرامیداشت یاد امام راحل و شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت، گفت: در هفته دولت با دیگر در کنار تربت امام راحل می‌خواهیم با آرمان‌های انقلاب اسلامی و سیره و راه امام بزرگوارمان تجدید بیعت کنیم و خوشحال هستیم که امسال هفته دولت بین دو عید بزرگ قربان و غدیر واقع شده است.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: عید قربان، عید ایثار، فداکاری، از خودگذشتن و از جان عزیزتر گذشتن و عید غدیر، عید ولایت و عید ولایتی است که مولا امیرالمؤمنین(ع) هیچگاه پیشوایی خلق را بدون خواست و اصرار مردم آغاز نکرد و هیچگاه نیز از راه حق و صواب منحرف نشد و امروز در بین این دو عید بزرگ، دومین سال فعالیت دولت دوازدهم را آغاز می‌کنیم و امیدوار هستیم بتوانیم، پیرو و راهرو مسیر و راه امام عزیز و بزرگوارمان باشیم.

روحانی با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی کشور، منطقه و جهان ضروری است که بار دیگر، کلام و سیره امام را بازخوانی کنیم، اظهار کرد: امام عزیز و بزرگوار راه و مسیر امید را به همه ما آموختند و سراسر وجود و کلام ایشان امید به آینده بود و اگر این روحیه امیدوارانه را نداشت، نمی‌توانست با یاران اندک ، نهضت عظیمی را آغاز کند.

رئیس جمهور اضافه کرد: اگر امام راحل امیدوار نبود، نمی توانست 10 ماه حبس و حصر را با کمال نشاط و سرزندگی طی کند و اگر امیدوار نبود، نمی‌توانست 14 سال تبعید را تحمل کند و نمی‌توانست انصار را از معبرهای بسیار خطرناک بویژه در سال‌های اولیه انقلاب عبور داده و تجاوز متجاوزین را از سرزمین‌مان دفع و رفع کند و بتواند همانگونه که انقلاب را رهبری کرد، برای نظام هم معماری بزرگ باشد.

رئیس جمهور با تأکید بر تداوم قدرتمند راه و سیره امام خمینی(ره) تصریح کرد که دولت بار دیگر با آرمان‌های امام راحل عهد می‌بندد که استوارتر از همیشه در راه خدمت به مردم گام بردارد و مطمئن هستیم که خداوند هم یاور و ناصر ملت بزرگ ایران خواهد بود.

روحانی خاطر نشان کرد: امام خمینی(ره) در سایه حسن ظن به خدا و مردم توانست، همواره امیدوارانه حرکت کند، او به رحمت و نصرت خدا و اینکه هیچگاه نباید از رحمت خدا مأیوس بود حسن ظن داشت و ایمان قوی به خداوند مایه امیدواری‌ او در مسیرش بود و از طرف دیگر به قدرت و توانمندی ملت بزرگ ایران، ایمان و حسن ظن داشت. یعنی در مقابل همه مشکلات و سختی‌ها، بعد از خداوند دستش به سوی مردم خودش دراز بود و از مردم استمداد می‌طلبید و می‌خواست که بار سنگین ادامه راه انقلاب را بر دوش بکشند.

رئیس جمهور افزود: امام راحل می‌دانست که ملت بزرگ ایران با فرهنگ کهن و با ایمان به خداوند و روحیه ایثار می‌تواند به خوبی از همه مشکلات عبور کند. امام راحل هیچگاه نگفت که همه با من، بلکه همیشه عنوان همه با هم بودن را بکار می‌برد. امام راحل از همه اقشار، اقوام، افکار و سلایق می‌خواست تا در کنار یکدیگر باشند و همه جمعیت‌ها، نهادها و مردم در کنار هم برای رسیدن به اهداف بلند تلاش کنند.

روحانی با اشاره به اینکه امروز یکی از روزهای سخت و دشوار کشور عزیز ایران در برابر توطئه‌های بیگانگان است، تصریح کرد: برغم چنین شرایطی، راه امام می‌تواند منجی کشور و مردم باشد و همانطوری که تکیه امام راحل به مردم بود، تکیه خلف صالح او مقام معظم رهبری نیز به مردم است.

رئیس جمهور تصریح کرد: امروز روزی نیست که بخواهیم باری که بر دوش داریم را بر دوش دیگری بیافکنیم و این فکر که کسی می‌تواند حساب خود را از دیگری جدا کند، اشتباهی محض و بزرگ است.

روحانی گفت: نهاد روحانیت و دین و نهاد دولت در کنار یکدیگر قرار دارند و حاکمیت دولت و نظام نمی‌تواند از هم فاصله داشته باشد. فقاهت، ولایت و حوزه‌های علمیه و روحانیت از ابتدای انقلاب اسلامی در کنار دولت هستند و دولت نیز همواره در مسیر ارشادات آنها حرکت کرده است.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: هیچ‌کس نمی‌تواند به دریا قدم بگذارد و انتظار داشته باشد که پایش خیس نشود و یا بدتر اینکه پای خود را در دریا بگذارد و نسبت به خیس شدن آن منکر شود. لذا در مسیر آرمان‌های بزرگ انقلاب همه با هم و در کنار یکدیگر هستیم و ایستادگی در برابر مشکلات و توطئه‌های دشمنان یک وظیفه همگانی است.

روحانی تأکید کرد: بدون تردید با وحدت، اتحاد و یگانگی به خوبی می‌توانیم از همه مشکلات عبور کنیم.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه در هفته دولت از تمام دولتمردان انتظار دارم که تلاش‌ها و زحمات یکسال گذشته را برای مردم تشریح کنند، گفت: باید در این هفته پروژه‌هایی که افتتاح می‌شود و تلاش‌هایی که در یکسال گذشته انجام شده، برای مردم تشریح شود.

روحانی با بیان اینکه به درد و رنج و مشکلات مردم واقف هستیم، اظهار داشت: همه تلاش ما آن است که از درد و مشکلات مردم بکاهیم و هیچ تردید نداریم که با وحدت، اتحاد و استقامت می‌توانیم از مشکلات عبور کنیم.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: همانطوری که توانستیم تلاش لابی‌های صهیونیستی را در سالن‌های مجلس سنا و نمایندگان آمریکا، خنثی کنیم و همچنین توانستیم توطئه‌های آمریکا را در سالن شورای امنیت سازمان ملل خنثی سازیم و اتهامات آن‌ها را نسبت به ایران در افکار عمومی جهان بزداییم و توطئه‌های آنان را در دل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خنثی سازیم، این ملت به خوبی خواهد توانست از همه مشکلات سرافرازانه عبور کند.

رئیس جمهور گفت: امروز در پیشگاه امام راحل که مردم‌سالاری دینی را به ما آموخت و به ما گفت که در برابر مردم که، ولی نعمت ما هستند، باید خدمتگزار باشیم، بار دیگر عهد می‌بندیم که برای خدمت به مردم کمربند‌های خود را مستحکم‌تر ببندیم.

روحانی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، اظهار داشت: یاد می‌کنیم از شهیدان رجایی و باهنر و شهدای بزرگ‌مان، شهیدان مطهری، بهشتی و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که جای همه آن‌ها در این روز‌ها خالی است. اگر چه آن‌ها نیستند، اما بی‌تردید فرزندان و شاگردان آن‌ها بار سنگین مسئولیت را بر دوش خواهند کشید.

رئیس جمهور افزود: درود و صلوات می‌فرستیم بر روح بلند امام راحل و فرزندان گرامی و خاندان بزرگوارشان و برای همه شاگردان و یاران امام و یادگار امام، حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی آرزوی توفیق داریم و امیدواریم بتوانیم راه امام را همواره زنده و مستمر باقی نگه داریم.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی نیز در سخنانی ضمن خیرمقدم و تبریک هفته دولت، اظهار داشت: به توانایی دوستانمان در دولت بسیار امیدوار هستم و مطمئن هستم با اتکاء به امید می‌توانیم از تمام گردنه‌ها عبور کنیم و بدون تردید امروز بزرگترین عامل برای برون‌رفت از شرایط کنونی برخورداری از روحیه امید است.


نویسنده : afshin
تاریخ : شنبه 3 شهريور 1397
زمان : 23:26
موحدی کرمانی در خطبه‌های نمازجمعه تهران: هزاران موشك حماس و حزب الله آماده هستند تا تل‌آویو را با خا


 

نمازجمعه

امام جمعه موقت تهران گفت: آمریکا نگران امنيت اسرائيل است، زيرا هزاران موشك حماس و حزب الله آماده هستند تا تل‌آویو را با خاك يكسان کنند.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های امروز (جمعه 2 شهریورماه) پایتخت اظهار کرد: تقوا دشواری ها و سختی ها را آسان می كند، هركس تقوا داشته باشد خداوند كارهای بد او را تبديل به خوبی می كند.

وی با اشاره به در پیش بودن عید سعید غدیر خم ادامه داد: مسئولان در روز عيد غدير با مردم عقد اخوت ببندند و مشكلات آنها را بشناسند. اگر مردم به ولايت پايبند باشند دشمن هيچ غلطی نمی تواند بكند. در دوران غيبت كه دسترسی به امام معصوم نداريم، تمسك به امامت يعنی تمسك به ولايت فقيه در راس نظام اسلامی.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به سالروز شهادت حضرت مسلم ابن عقیل در کوفه افزود: شهادت حضرت مسلم از عجايب زمان بود، اين اتفاق  باید بررسی شود تا برای ما درس شود، زيرا وقتی مسلم وارد كوفه شد، ١٨ هزار نفر با وی بيعت كردند و شهر در دست مسلم بن عقيل بود، اما پس گذشت چند روز همين حضرت مسلم پس از خواندن نماز تنها شد. اينكه دشمن چه ترفندی را به كارگرفت تا حضرت مسلم تنها شود، خود جای بحث دارد؛ تحليل اين مسئله وقت زيادی می خواهد، اما يكی از دلايل اين تنهایی، نفوذ دشمن در جمع دوستان آن حضرت بود. يكی از خطرات بزرگ دشمن نفوذ است که گاهی در شكل انسان و گاهی در قالب فكر.

موحدی کرمانی اظهار کرد: نفوذ دشمن بر انقلاب مهم است و فرياد رهبر انقلاب بر سر خطر نفوذ همواره بلند بوده است. نفوذ به دو شكل است، گاهی فرد ظاهر خود را عوض می كند و نوع دوم آن مربوط به نفوذ در تفكر است كه اين نوع در حادثه كربلا نيز رخ داد. چقدر امام خمینی و رهبر انقلاب فرياد زده و می زنند كه از آمريكا نترسيد، زیرا هيچ غلطی نمی تواند بكند. 

وی با اشاره به مبارزات مردم در سال‌ 57 ادامه داد: شما مردم نشان داديد كه اهل كوفه نيستيد، در آن سال ها مردم صدای مسلسل شاه را می شنيدند، اما بر راه خود استوار بودند؛ زیرا امام فرمودند شاه رفتنی است، چراكه خدا با اين مردم است. رهبر انقلاب هم در سخنان اخير خود تفهيم كردند كه آمريكا نمی تواند با ما بجنگد. 

خطیب موقت تهران گفت: رهبری بارها اعلام كردند جنگی رخ نخواهد داد، زيرا آمريكا تلاش می كند هزينه امنيت سازی های خود را بگيرد، امروز ایران هم به بیخ گوش اسرائیل رسیده است. اين كشور نگران امنيت اسرائيل است، زيرا هزاران موشك حماس و حزب الله آماده هستند تا تل‌آویو را با خاك يكسان کنند. كوچك‌ترين حماقتی از سوی آمریکا و اسرائیل، آنها را پشيمان خواهد كرد. قدرت بازدارندگی و موشك های ايران عامل مهمی است كه آنها را از جنگ با ايران باز می دارد.

موحدی کرمانی ادامه داد: به گفته رهبر انقلاب هزاران نيروی آمريكا در عراق و افغانستان در تيرس موشك های ايران قرار دارند. منطقه خاورميانه منبع انرژی جهان است و اينها نگران هستند پای كل كشورها به اين منطقه كشيده شود و جنگ جهانی رخ دهد و اين جنگ سرنوشت مشابه جنگ های ديگر را برای آمريكا خواهد داشت. 

وی با اشاره به مطرح شدن پیشنهاد آمریکا برای مذاکره با ایران تصریح کرد: رهبر انقلاب مذاكره با آمريكا را در دو جمله خلاصه كردند و فرمودند که آنها امتياز را نقد می گيرند و پس از آن توافق را پاره می كنند.

موحدی کرمانی ادامه داد: آمریکا و غرب همواره به همراه ضد انقلاب‌ها و سلطنت طلبان امیدوار شدند که می‌توانند به نظام اسلامی ضربه بزنند، اما آن‌ها کور خوانده اند، مردم از انقلاب دست برنمی دارند. 

وی افزود: در رابطه با مسئولان پیشنهادی دارم مبنی بر اینکه امروزه نیاز به یک پل ارتباطی سهل الوصول بین مردم و مسئولان است، لذا سران قوا و ساير مديران نمايندگانی را مشخص كنند تا در زمان و مكان مشخص در بين مردم حضور داشته باشند و مشكلات را جويا شوند، محل ملاقات هم می تواند مساجد باشد تا مردم بدون دغدغه با آنها ارتباط داشته باشند. من استدعاء دارم که مسئولان اگر اين پيشنهاد عملی است، آن را اجرا كنند. مسئولان محترم جواب نامه ها و تلفن ها را بدهيد، چرا كه مردم مشكل دارند،  شما مسئولان نظام عدل علی هستيد.


نویسنده : afshin
تاریخ : جمعه 2 شهريور 1397
زمان : 23:49
اقتدار از نوع ایرانی؛ انهدام پهپاد اسرائیلی در نطنز؛ نتیجه تجاوز به آسمان ایران


انهدام پهپاد اسرائیلی به دشمنان ملت ایران نشان داد که نیرو‌های مسلح کشور، هر تجاوزی را به‌موقع و با دقت خنثی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، دوم شهریور ماه سال ۱۳۹۳ بود که روابط عمومی کل سپاه پاسداران از سرنگونی یک فروند پهپاد جاسوسی رژیم صهیونیستی توسط پدافند نیروی هوافضای سپاه خبر داد و در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که یک فروند هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین رژیم صهیونیستی پس از رهگیری توسط پدافند نیروی هوافضای سپاه مورد اصابت موشک قرار گرفت و سرنگون شد. براساس این اطلاعیه، هواپیمای منهدم شده از نوع پنهانکار و رادار گریز بوده و قصد نفوذ به حریم منطقه هسته‌ای نطنز را داشت که با هوشیاری و اقدام به موقع شبکه پدافندی، قبل از ورود به منطقه مورد اصابت موشک زمین به هوا قرار گرفت.

خبر انهدام پهباد اسرائیل بلافاصله  در صدر رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی قرار گرفت و در ابتدا واکنش رسانه‌های رژیم صهیونیستی را در پی داشت و سایت خبری اسرائیلی "دبکا فایل" در خبر کوتاهی اعلام کرد که سپاه پاسداران ایران از سرنگونی یک پهپاد بر فراز سایت هسته‌ای نظنز در مرکز ایران خبر داده و روزنامه «هاآرتص» هم در واکنش به انتشار خبر هدف قرار گرفتن یک فروند پهپاد رژیم‌صهیونیستی در آسمان ایران نوشت که در صورت تایید این خبر، پهپاد ساقط شده احتمالا از نوع «هرون» یا «هرون تی‌پی» بوده است.

انهدام پهباد اسرائیلی/ اقتدار ایرانی

رسانه‌های دنیا هم به انعکاس این تجاوز آشکار پرداختند و شبکه خبری راشاتودی روسیه این خبر را پوشش داد و نوشت که این پهپاد جاسوسی توسط سپاه ایران سرنگون شده است و شبکه خبری العربیه نیز در خبری فوری اعلام کرد که ایران اعلام کرده یک پهپاد را بر فراز یکی از سایت‌های هسته‌ای خود سرنگون کرده است. خبرگزاری رویترز نیز نوشت که ایران اعلام کرد که پهپادی را که تلاش داشته به محدوده یک سایت هسته‌ای نفوذ کند را سرنگون کرده است. خبرگزاری فرانسه، شبکه خبری المیادین و شبکه الجزیره نیز اعلام کردند که یگان‌های دفاع هوایی سپاه پاسداران ایران هواپیمای جاسوسی اسرائیلی را پس از رهگیری با شلیک موشک سرنگون کرد، اما روزنامه اسرائیلی جروزالم پست در خبری نوشت که ارتش اسرائیل از هر گونه اظهار نظر درباره این خبر خودداری کرده و اعلام کرد که درباره گزارش‌های خارجی هیچگونه اظهارنظری نمی‌کند. شکار این پهپاد پیشرفته اسرائیل توسط پدافند نیروی هوافضای سپاه شوک دوباره‌ای به صهیونیست‌ها وارد کرد که این موضوع از سکوت سران این رژیم در این باره به خوبی قابل فهم بود.

واکنش‌های مقامات نظامی ایران به انهدام پهباد اسرائیلی، اما زوایای جالب تری از این انهدام را پیش روی افکار عمومی قرار داد که سردار امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، پهپاد ساقط شده توسط سپاه از نوع هرمس و ساخت رژیم صهیونیستی اعلام کرد و گفت که این پهپاد در شعاع ۸۰۰ کیلومتری عملیات می‌کند و با یک بار سوخت گیری قادر است ۱۶۰۰ کیلومتر پرواز کند و تاکید کرد که باتوجه به سوخت زیاد و اصابت موشک به آن، هواپیما آتش گرفته و منهدم شده است؛ البته قطعاتی از این پهپاد بصورت سالم بدست آمده که در حال تجزیه و تحلیل آن هستیم.

انهدام پهباد اسرائیلی در نطنز؛ نتیجه تجاوز به آسمان ایران

وی همچنین ابعاد بال تا بال این پهپاد نیز حدود ۵.۵ متر اعلام و گفت که این پهپاد ۲ دوربین دارد و قادر است با کیفیت بالا تصاویر را تهیه کند. سردار حسین دهقان وزیر دفاع وقت هم در این باره گفت که اسرائیل و آمریکا علاقمندند که برای خود هدفی را تعیین کنند و بگویند که در هر زمان و هر جایی به خصوص در هوا و فضا حاضر می‌شویم. این پهپاد هم برای گرفتن اطلاعات، تصویربرداری، شنود و جاسوسی مخابراتی فرستاده شده بود".

پهپاد‌های هرمس که یکی از آنها توسط سپاه پاسدراران منهم شد، در چند نسل مختلف و در اندازه‌های متفاوت توسط رژیم صهیونیستی ساخته شده‌اند که آخرین نمونه از این پهپادها، هرمس ۴۵۰ و هرمس ۹۰۰ است. هرمس یک پهپاد نه چندان بزرگ است که داده‌های نظامی و اکتشافی را به صورت واقعی بدون اینکه متاثر پردازش‌های خاصی شود، در اختیار پایگاه زمینی خود قرار می‌دهد. توانایی حمل تجهیزات به میزان ۱۵۰ کیلوگرم باعث شده تا این پهپاد جهت عملیات‌های ISTAR با قابلیت رله کردن ارتباطات در انواع ماموریت‌ها بسیار تاثیرگذار باشد. هرمس از سامانه‌های الکترونیکی هوایی متعددی بهره جسته و این یعنی هرمس می‌تواند با برقراری ارتباط ماهواره‌ای و یا به طور مستقل و خودپرداز، ماموریت‌هایش را حداکثر ۲۰ ساعت انجام دهد. این پهپاد علاوه بر قابلیت انجام ماموریت‌های شناسایی، قابلیت‌های نظارت، هدایت آتش توپخانه، نظارت دریایی، ارزیابی خسارات وارده در جنگ و البته قابلیت رزمی نیز دارد. بیشینه زمان عملیاتی هرمس ۴۵۰، ۲۰ ساعت، ارتفاع عملیاتی ۵.۵ کیلومتر و سرعت بیشینه آن نیز ۹۵ کیلومتر است، این برد در هرمس ۹۰۰ که اولین پروازش را در ۹ دسامبر سال ۲۰۰۹ انجام داده، افزایش یافته است. هرمس‌ها به سامانه ناوبری ماهواره‌ای (جی‌پی‌اس) مجهز هستند. این سامانه می‌تواند تصاویر ماهواره‌ای که پهپاد می‌فرستد را در اختیار ناظر بیرونی دور از محدوده پرواز قرار دهد.

سپاه پاسداران در عین ناباوری صهیونیست‌ها پهباد اسرائیلی را با وجود همه توانایی‌ها و سامانه‌های قدرتمند راداری، جاسوسی و تصویربرداری، با سامانه‌های راداری موشکی‌اش این پهپاد را شناسایی و منهدم کرد و این یعنی اصلا نیازی به پرواز جنگنده برای هدف قرار دادن این پهپاد نبوده و این پهپاد، "شکار راحتی" برای سپاه پاسداران و سامانه‌های موشکی‌اش بوده است، ولی در عین حال حزب الله لبنان یک سال قبل از آن یک فروند پهپاد به نام ایوب که طبق اعلام فرماندهان، ایرانی بوده را به داخل سرزمین‌های اشغالی فرستاد و این پهپاد ایرانی پس از ساعت‌ها پرواز بر فراز تاسیسات مهم نظامی و سیاسی صهیونیست‌ها و تهیه عکس و فیلم، خودنمایی کرد تا صهیونیست‌ها از توان بالای حزب الله با خبر شوند، اما صهیونیست‌ها برای انهدام این پهپاد مجبور شدند چند جنگنده را سراغ پهپاد دست چندم ایرانی بفرستند!

انهدام پهباد اسرائیلی در نطنز؛ نتیجه تجاوز به خاک ایران

زمزمه‌هایی از همکاری یکی از کشور‌های عربی پس از سرنگونی این پهباد به گوش می‌رسید، همچنانکه هادی محمدی کارشناس در گفتگو با شبکه عرب‌زبان المیادین، از ابعاد و شیوه اجرای این عملیات جاسوسی توسط رژیم صهیونیستی پرده برداشت و گفت که این هواپیمای بدون سرنشین صهیونیست‌ها با کمک آمریکایی‌ها وارد آسمان ایران شده و آمریکا از طریق تکنولوژی ماهواره‌های جاسوسی به این پهپاد کمک کرده است. وی اضافه کرده که این پهپاد از عرشه یک ناو آمریکایی برخاسته و از دریای سرخ عبور از آسمان یکی از کشور‌های عربی به آسمان ایران وارد شده است.

اما در این میان نقش یک کشور عربی در نقض حریم هوایی ایران نه‌تن‌ها نقض حسن همجواری و حقوق همسایگی است، بلکه معاونت در جرم مرتکب شده توسط رژیم صهیونیستی نیز محسوب می‌شود. چنین کشور‌هایی نباید فراموش کنند که توان ایران برای پاسخ‌گویی به چنین اقداماتی به‌هیچ‌وجه قابل پیش بینی نخواهد بود. ایران، اما "رویای صهیونیست‌ها" را با سامانه موشکی هدف قرار داد و آن را به کابوس تبدیل و اعلام کرد که در مقابل این تهدید، "مقابله به مثل" خواهد کرد، مقابله به مثلی که شاید با رونمایی از پهباد‌های ایرانی و اعزام آن به ماموریت شناسایی و رزمی در سرزمین‌های اشغالی، رویای اسرائیل را بیش از پیش رو به نابودی برد. هدف قرار دادن یک پهپاد فوق پیشرفته اسرائیل، بی‌تردید از توان دفاعی قابل اعتماد و مستحکم جمهوری اسلامی ایران حکایت دارد و این واقعه به‌خوبی به دشمنان ملت ایران نشان داد که نیرو‌های مسلح این سرزمین، هر تجاوزی را با هدفی از جمله جاسوسی، به‌موقع و با دقت خنثی می‌کنند.


نویسنده : afshin
تاریخ : جمعه 2 شهريور 1397
زمان : 23:46
آیت الله علم الهدی: تنها آمار و ارقام دادن مشکل مردم را حل نمی‌کند/اقدام جهادی از کارگزاران نظام مشا


نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: باید با یک جهاد بیشتر و حرکات جهادی عزیزان مسئول ما به میدان بیایند نه اینکه هر روز شاهد باشیم وضع ما هر روز بدتر است و تنها آمار دادن و رقم دادن مشکل را حل نمی‌کند.

 
مشهد|آیت الله علم الهدی: تنها آمار و ارقام دادن مشکل مردم را حل نمی‌کند/اقدام جهادی از کارگزاران نظام مشاهده نمی‌شود

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، آیت الله سیداحمد علم الهدی صبح امروز در خطبه‌های نماز عید سعید قربان در بارگاه منور رضوی با تبریک عید سعید قربان اظهار داشت: چطور ذات مقدس پروردگار امروز را برای مسلمانان عید قرار داد؟ یک سلسله اعیاد همان اعیاد دینی و اسلامی است که تجدید خاطرات مسرت بخش ما در تاریخ اسلام است و یک سلسله اعیاد نیز حالت ملی دارد که مربوط به حوادث افتخارآمیز عرصه زندگی انقلابی و اسلامی ما است.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: عید سعید فطر و عید قربان به خاطر رسیدن در یک نقطه از اوج عبودیت و بندگی حق است؛ مردم در این دو عید به مقام قرب حق رسیده‌اند. عید قربان عید نزدیکی و قرب به ذات مقدس پروردگار است. در سوره مبارکه مائده خداوند متعال به این مسئله اشاره کرده است.

آیت الله علم الهدی با اشاره به اینکه عید قربان عید برای حجاج و کسانی است که مناسک حج را صورت داده‌اند بیان کرد: اما ما شیعیان به برکت اهل بیت پیامبر اکرم(ص) و به دلیل عشق به ساحت سیدالشهدا(ع) فیضی داریم که اگر در بیابان عرفات نیز نباشیم در مقام بندگی خداوند به آن نقطه‌ای نائل شده‌ایم که امروز روز عید ما باشد.

وی در ادامه با اشاره به اعمال روز عید قربان در مناسک حج خاطرنشان کرد: رمی جمره عقبه، قربانی کردن و سر تراشیدن سه عمل این روز است؛ در بین جمرات سه گانه، عمل نخست امروز رمی جمره عقبه است. این جمرات سه گانه نماد حرکت حضرت ابراهیم خلیل الله در مقابل برائت از شیطان است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: فاصله میان جمره اولی با جمره عقبه حدود یک کیلومتر است و در این مسیر ابراهیم خلیل الله سه مرتبه شیطان سراغ حضرت ابراهیم و اسماعیل آمد و در هر سه بار با یک شگرد خاص و جدید و یک ظاهر مخصوص و یک برنامه ویژه سراغ اینها می‌آمد و در مرحله آخر تمام نقشه و برنامه و شگردهایی که شیطان از روز خلقت آدم تا آن روز تجربه کرده بود را در این جمره تجربه کرد تا این دو بنده موحد پروردگار را گمراه کند. این نماد بیانگر این است که شیطان و شیاطین انسی در عرصه زندگی ما حضور دارند و مهمترین شگرد خود را به کار می‌برند و اگر شیطان را طرد کردیم برای همیشه از شگردهای شیطانی این شیطان نجات پیدا کرده‌ایم.

آیت الله علم الهدی افزود: آمریکای ملعون سه شگرد برای ما اجرا کرد که نخستین آن هشت سال دفاع مقدس و جنگ تحمیلی بود؛ مردم ما و جوانان ما و مردان و زنان ما با یک پایمردی قهرمانانه ایستادند و دشمن را شکست دادند. جمره دوم؛ فتنه‌هایی بود که آمریکا در این پهنه 40 ساله در کشور ما ایجاد کرد و هر زمان با یک فتنه موجی ایجاد کرد اما همه فتنه‌ها را پشت سر گذاشتیم و شیطان کبیر رجم و لعن شد. حمله اقتصادی و تهاجم اقتصادی و اینکه سفره و معیشت مردم ما را این شیطان کبیر مورد هدف قرار داده است جمره عقبه است که اگر از این پیچ گذر کنیم برای همیشه از شرور این شیطان کبیر خلاص شده‌ایم و مهم این است که ما این جمره عقبه را پشت سر بگذاریم.

وی بیان کرد: باید با تمام قدرت در شعاع رهنمودهای مقام معظم رهبری قرار بگیریم و مقاومت کنیم تا این جمره را رد کنیم؛ مسئولان نیز با تمام قدرت به سراغ فعالیت مجاهدانه و حرکات جهادی بیایند و مشکلات را حل کرده و راه را برای مردم ما هموار کنند. امروز اگر کسی در این مملکت مسئولیتی دارد به معنای این است که با حرکت جهادی این مردم را از این جمره عقبه عبور دهد و این معنای شرکت در کارگزاری نظام است و نه اینکه به دست دشمن چشم بدوزد و دروازه آمریکا و غرب را نصب العین خود قرار دهد و با این تعاملات شیطانی بخواهد از این جمره عبور کند. با وجود اینکه این مسئله در شعاع رهنمودهای رهبری روشن و تبیین شده و همه متوجه این مسائل و مشکلات هستند اما از کارگزاران و مسئولان نظام یک اقدام موثر جهادی مشاهده نمی‌کنیم. به صرف اینکه چهار انبار احتکار را گرفتیم تمام شد؟ اثری در معیشت مردم ایجاد نشد و مردم در تامین زندگی روزمره خود هنوز دچار مشکل هستند.

امام جمعه مشهدمقدس اظهار داشت: باید با یک جهاد بیشتر و حرکات جهادی عزیزان مسئول ما به میدان بیایند نه اینکه هر روز شاهد باشیم وضع ما هر روز بدتر است و تنها آمار دادن و رقم دادن مشکل را حل نمی‌کند. حرکت جهادی و قیام و اقدام جهادی کجاست؟ باید ملت را از این جمره عقبه عبور داد. انگلیس و فرانسه با آمریکا تفاوتی ندارند و جاده صاف کن آمریکای جهانخوار هستند. به چه چیزی دل بسته‌ایم؟


نویسنده : afshin
تاریخ : چهار شنبه 31 مرداد 1397
زمان : 9:2
روسیه: مسکو توسعه همکاری نظامی و دفاعی با ایران را حفظ خواهد کرد


معاون وزیر دفاع روسیه در دیدار با همتای ایرانی خود تاکید کرد که مسکو توسعه همکاری نظامی، دفاعی و ضد تروریسم با ایران را حفظ خواهد کرد.

 

 
روسیه: مسکو توسعه همکاری نظامی و دفاعی با ایران را حفظ خواهد کرد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری تاس، ژنرال " الکساندر فومین" معاون وزیر دفاع روسیه گفت که مسکو توسعه همکاری نظامی، دفاعی و ضد تروریسم با ایران را حفظ خواهد کرد.

وی در جریان دیدار با ژنرال "قاسم تقی زاده" معاون وزیر دفاع ایران در حاشیه نمایشگاه نظامی-فنی «ارتش-2018» مسکو گفت: ما از سطح همکاری مان در زمینه نظامی و فنی-نظامی راضی هستیم. من مطمئن هستم که ما این نوع همکاری را با توجه قوانین بین المللی موجود توسعه خواهیم بخشید.

وی به همکاری دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم بین الملل نیز اشاره کرد و گفت: در برخی مناطق، ما به صورت مشترک تلاش هایی را در زمینه مبارزه با تروریسم داریم که البته اقدامی صحیح و توجیه پذیر است. شرایط جهان بسیار شکننده بوده و مبارزه علیه تروریسم در میان اولویت ها ما برای همکاری است. ما باید همکاری خود در زمینه مبارزه با این شیطان را افزایش دهیم.

تقی زاده نیز در این دیدار تاکید کرد که از پیشرفت ها در زمینه همکاری دفاعی میان دو کشور خرسنده بوه و همکاری میان روسیه و ایران به صورت پویایی نه تنها در عرصه دو جانبه بلکه در عرصه منطقه ای و بین المللی توسعه یافته است.


نویسنده : afshin
تاریخ : چهار شنبه 31 مرداد 1397
زمان : 9:0
عید قربان، عید ذبح هرچه غیر خداست/ پیروی از نفس چه عواقبی دارد؟/ راه‌های غلبه بر خواسته‌های نفسانی


عید قربان عید بندگی و عبادت است؛ عید تبعیت از دستور حق حتی اگر باب میلت نباشد.

به گزارش خبرنگار  حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عید الاضحی یا عید قربان در روز دهم ذی الحجه، به نقل از امام صادق علیه‌السلام یکی از چهار عید مسلمانان در کنار اعیاد فطر، غدیر خم و روز جمعه است.

عید قربان عید بندگی و عبادت است؛ عید تبعیت از دستور حق حتی اگر باب میلت نباشد. ابراهیم خلیل الله نشد، مگر به سبب همین عشق و دوستی نسبت به امر پروردگار. دستور خداوند مبنی بر ذبح فرزند دلبند را بر چشم گذاشت و در برابر نفس اماره و وسوسه شیطان ایستادگی کرد.

در واقع ابراهیم، نه فرزند که نفس خود را به قربانگاه برد. این روز، روز امتحان و آزمایش الهی است و خوش به سعادت کسی که سربلند شود.

به مناسبت عید سعید قربان با حجت‌الاسلام سید عباس موسوی مطلق، درباره چگونگی غلبه بر نفسانیات و رسیدن به قرب الهی گفتگو کردیم که در ادامه آن را می خوانید؛

عید قربان، عید ذبح هرچه غیر خداست/ پیروی از نفس چه عواقبی دارد؟/ راه های غلبه بر خواسته های نفسانی

حاج آقا موسوی؛ بفرمایید عید قربان چه روزی است و چه جایگاهی دارد؟

عید قربان از شعایر الهی است؛ در واقع قربانی دادن از اعمال حج است و جزو شعایر الهی. خداوند برای کسی که راه او را برود، اهمیت قائل شده است. همه باید از حق روی ابراهیم (ع) که در راه اطاعت از پروردگار حتی از فرزندش گذشت و با همه تعلق خاطر او را به قربانگاه برد، درس بگیریم.

یکی از مشکلات ما این است که نمی‌توانیم بگذریم. عید قربان عید گذشتن است؛ عید ذبح هرچه غیر خداست (ماسوی الله). عید قربان، عید وصال است. مهمترین قربانی ما هم نفس ماست. نفس را باید قربانی کنیم؛ چون اژدهاست. آدمی باید امیر بر نفسش باشد نه اسیر نفسش. حالا باید بررسی کنیم و ببینیم آیا ما واقعاً امیر بر نفسمان هستیم؟

زمانی می توانیم از خودمان بگذریم که امیر بر نفسمان باشیم. گذشتن از نفس یعنی حجاب را کنار زدن؛ لسان الغیب هم می فرماید «تو خود حجاب خودی حافظ از میان برخیز».

راه امیری انسان بر نفس چیست؟

مخالفت با نفس و تبعیت از جریانات حق، راه سد نفسانیات است. جنود حق و جنود ابلیس هر دو وجود دارند؛ کسی که می خواهد امیر نفسش باشد، باید تحت تعالیم قرآن و عترت پیش برود. باید خطرات این نفس را بشناسد و بفهمد که این نفس ما را به زمین می زند. ما همه باید مضرات تبعیت از نفس را بشناسیم؛ باید معرفتی پیدا کنیم و پلیدی های نفس را بشناسیم و دیگر سراغش نرویم.

از طرف دیگر مراجعه به اشخاص از نفس گذشته و خواندن آثارشان و متذکر شدن سیره آنها به خود، راهکاری برای غلبه بر نفسانیات است. تذکر همان کاری است که در قرآن بارها به آن اشاره شده است.

عید قربان، عید ذبح هرچه غیر خداست/ پیروی از نفس چه عواقبی دارد؟/ راه های غلبه بر خواسته های نفسانی

مهمترین خطری که نفس برای انسان دارد، چه چیزی است؟

خروج از نور به ظلمت؛ نفس، انسان را از نور به ظلمت می آورد. باعث می شود شما خلاف فطرت عمل کنید؛ چون فطرت انسانی همه بر مبنای خداشناسی است. تبعیت از نفس انسان را در تاریکی قرار می دهد. شما از جنود ولایت الله خارج می شوید و تحت مدیریت جنود ابلیس قرار می‌گیرید. خب وقتی شما پیاده نظام ابلیس شوید، طبیعتاً نمی توانید به کمال برسید. نمی توانید رشد کنید، نمی توانید به رضوان الهی، لقای پروردگار و آرامش برسید؛ چون قلب فقط با ذکر خدا آرام است نه با ذکر و یاد شیطان.

در خطبه هفتم نهج البلاغه داریم که شیطان گاهی آنقدر جلو می آید که دیگر شما نیستید که می بینید و حرف می زنید. به نام شما و با پلاک شما هر جنایت و خطایی صورت می‌گیرد و عواقبش را هم باید شما پس بدهید. امیرالمومنین می فرمایند که شیطان گاهی جای شما می  بیند، حرف می زند و راه می رود. در واقع در این شرایط، مهار نفس آدمی دست کس دیگری است. مثل ماشینی که تا زمانی که دست خودمان است، مراقبت می کنیم که خطا نکنیم و جریمه نشویم؛ اما وقتی دزد آن را برد، دیگر هر کاری بخواهد می کند به نام شما و با پلاک ماشین شما. وقتی هم فرمان نفس را به دست دیگری (شیطان) بدهیم، ما را به قهقرا می برد.

عید قربان، عید ذبح هرچه غیر خداست/ پیروی از نفس چه عواقبی دارد؟/ راه های غلبه بر خواسته های نفسانی

اگر نفس را قربانی کنیم، به قرب الهی می رسیم؟

بله؛ قطعاً اگر کسی اهل کینه باشد و هزار گوسفند هم قربانی کند، فایده ندارد. حسدورزی، دنیا خواهی و ... همه و همه نشان دهنده این است که ما هنوز درگیر نفسانیات هستیم. قربانی واقعی آن است که آدمی از نفس و منیّات خود بگذرد.


نویسنده : afshin
تاریخ : چهار شنبه 31 مرداد 1397
زمان : 8:57


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.