دوران بزن در رویی تمام شد؛ موشک‌های ایرانی ضدِ زرهِ؛ بلای جان تجهیزات نظامی دشمن


موشک‌های ضدزره کشورمان توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح طراحی، توسعه و ساخته شده است.


موشک‌های ضدزره کشورمان توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح طراحی، توسعه و ساخته شده است. کاربرد آن‌ها در هدف قراردادن جنگ افزار‌هایی نظیر نفربر، تانک‌ها و سایر تجهیزات نظامی زرهی دشمن است و می تواند به راحتی آنها را نابود کند.

موشک‌های ضد زره نقش بسیار مهمی در درگیری‌های زمینی دارد، زیرا این موشک‌ها توانایی نابودی و از بین بردن تجهیزات زرهی دشمن را داراست.

از آغاز دوران دفاع مقدس نیرو‌های نظامی ایران در مقابل توان بالای نیرو‌های زرهی ارتش بعث عراق از سلاح دوش پرتاب (آرپی جی) استفاده می‌کردند. این سلاح با وجود کارآمدی و آسانی استفاده، قدرت چندان بالایی نداشت و بعضی اوقات در نابودی اهداف خود ناکام می‌ماند، به همین دلیل بود که کارشناسان عرصه دفاعی و نظامی کشورمان در طول دوران جنگ تحمیلی و پس از پایان دوران دفاع مقدس، طراحی و ساخت سلاح‌های ضد زره کارآمد و با تکنولوژی جدید نسبت به سلاح‌های قبلی را آغاز کردند.

موشک ضد زره و ضد تانک طوفان

خانواده موشک طوفان شامل دربرگیرنده موشک‌های طوفان-۱، طوفان-۲، طوفان-۳ و طوفان-۵ است. در ابتدای بررسی خانواده موشک طوفان به بررسی موشک طوفان-۱ می‌پردازیم.

خانواده موشک ضد زره طوفان در واقع نسخه بومی سازی شده موشک‌های تاو هستند. این موشک‌ها از یک کلاهک جنگی با وزن ۳.۶ کیلوگرمی بهره می‌برد، کلاهک موشک طوفان-۱ از نوع کلاهک‌های ضد تانک با قدرت انفجار بالاست که قادر است حدود ۵۵۰ میلی‌متر به درون زره‌های فولادی نفوذ کند. نهایت برد این موشک حدود 4 کیلومتر و نهایت سرعت آن ۳۱۰ متر بر ثانیه می‌باشد.

موشک ضد زره

موشک طوفان-۲ با سرجنگی دو مرحله‌ای طراحی و ساخته شد. طوفان-۲ به دلیل بهره گیری از یک میله نفوذگر، ۱۴۵ سانتیمتر طول دارد. جرم کلی طوفان-۲، ۱۹.۱ کیلوگرم بود که ۴ کیلوگرم از این جرم مربوط به کلاهک موشک است. میزان نفوذ سرجنگی این موشک ۷۶۰ میلیمتر بوده که نسبت به نسل گذشته رشد ۴۰ درصدی داشته، البته سایر مشخصات این طوفان- نسبت به نسل اول هیچ تغییری نکرده است. دقت برخورد و اصابت هر دو نسل طوفان، در حدود ۹۵ درصد عنوان شده و این موشک‌ها قابلیت بکارگیری در شب را با برد کمتر دارند.

موشک ضد زره

موشک‌های نسل سوم و چهارم طوفان در مرحله طراحی و تحقیق اولیه باقی مانده و هنوز به تولید انبوه نرسیدند.

موشک طوفان-۵ که پیشرفته‌ترین و توسعه یافته‌ترین نسل این موشک است قابلیت هایی، چون هدایت لیزری و قابلیت مقابله با جنگال را دارد. طراحی این موشک نیز با نسل‌های قبلی متفاوت بوده و تفاوت‌هایی نظیر سر جنگی دو مرحله‌ای و میله نفوذگر جمع شونده برخورداراست.

موشک صاعقه

موشک صاعقه، نوعی موشک ضد زره سبک است که وزن کلی این موشک به همراه پرتاب گر مخصوص آن در حدود ۱۵ کیلوگرم تخمین زده شده، این موشک با مدل نیمه خودکار فرمان به خطِ دید هدایت شده و برد آن بین ۶۵ تا ۱۰۰۰ متر ارزیابی شده است.

سر جنگی این موشک ۳ کیلوگرم وزن داشته و جرم کلی این موشک به طور کلی ۶ کیلوگرم است. موشک ضد زره صاعقه سرعتی در حدود ۱۰۰ متر بر ثانیه داشته و به علت سرعت بالا قدرت نفوذ بالایی در انواع زره‌ها را داراست و تا عمق ۵۰۰ میلی متری در زره‌ها نفوذ می‌کند که معمولا موفقیتی در حدود ۹۰ درصدی دارد.

موشک ضد زره

نسل دوم موشک صاعقه، اما با اضافه شدن یک نوک میله‌ای شکل برای مقابله و نفوذ بهتر در زره‌های انفجاری دو مرحله‌ای طراحی و ساخته شد که به همین دلیل وزن آن به حدود ۷.۵ کیلوگرم و قدرت نفوذش در زره‌ها نیز به حدود ۶۵۰ میلی متر افزایش یافته است.

موشک توسن

موشک توسن، موشک هدایت شونده و ضد تانک است که هدایت پذیر بوده و توانایی انهدام زره‌های واکنشی، استحکامات بتنی، اهداف هوایی در ارتفاع پائین و اهداف دریایی را داراست.

توسن سرجنگی دو مرحله‌ای داشته و با توجه به جرم کم، قابلیت استفاده آسان و آماده سازی سریع از روی پرتابگر‌های زمینی و یا خودرو‌های زرهی را دارد.

موشک توسن در مجموع ۲۶.۵ کیلوگرم وزن دارد که بیش از ۳ کیلوگرم آن مربوط به سرجنگی این موشک است. کمینه برد این موشک ۷۰ متر و بیشینه برد آن ۴ کیلومتر اعلام شده که البته در هنگام تاریکی و یا مه آلود بودن هوا، برد این موشک به ۲۵۰۰ متر می‌رسد. این موشک سوخت جامد دارد و بیشینه سرعت آن در حدود ۲۰۰ متر بر ثانیه است و دقت بالایی در حدود ۹۵ درصد دارد.

موشک ضد زره

هدایت این موشک نیمه خودکار بوده و کنترل آن از طریق بالک‌های دماغه صورت می‌گیرد. در ضمن، ساختار پرتابگر موشک توسن امکان مخفی شدن در عوارض طبیعی را دارد.

موشک تندر

تندر دیگر موشک ضدزره ایرانی است که برای استفاده در لوله ۱۲۵ میلی متری توپ تانک تی-۷۲ طراحی و ساخته شده است. این موشک علاوه بر توانایی در هدف قراردادن اهداف ثابت زمینی، اهداف هوایی که سرعت پایینی نیز دارند را نیز دارد. نحوه هدایت این موشک، نیمه خودکار و سوار بر پرتو لیزر است. در این نوع از پرتاب موشک، اصطلاحا بر روی یک خط فرضی که توسط لیزر مشخص شده به سوی هدف حرکت کرده و هدف را منهدم می کند.

وزن موشک تندر در مجموع ۱۷.۲ کیلوگرم بوده که ۳.۵ کیلوگرم آن مربوط به سرجنگی دو مرحله‌ای آن است. عمق نفوذ تندر در زره تا ۷۰۰ میلیمتر ارزیابی شده و محدوده برد آن ۱۰۰ تا ۴۰۰۰ متراعلام شده است. بیشینه سرعت تندر ۳۷۰ متر بر ثانیه و میانگین سرعتی آن ۳۱۰ متر بر ثانیه است. این موشک توانایی رزمی تانک تی-۷۲ در مقابله با اهداف زرهی متحرک و بالگرد‌ها را بسیار افزایش داده است.

دهلاویه

جدیدترین موشک ضد زره ساخت صنایع دفاع ایران که برای گرامیداشت شهید چمران به نام محل شهادت وی بدین گونه نامگذاری شده است. تکنولوژی هدایت این موشک مانند موشک تندر هدایت لیزری بوده، پس دقت بالایی دارد. دهلاویه نه تنها بالاترین میزان نفوذ را در میان موشک‌های ایرانی دارد، بلکه در بین موشک‌های جهانی نیز یکی از پرنفوذ‌ترین موشک‌های ضد زره است. دهلاویه طبق ارزیابی‌های انجام شده بین ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ میلی متر در انواع زره‌ها نفوذ می‌کند.

میزان نفوذ موشک دهلاویه نسبت به اولین موشک ایران یعنی طوفان-۱ رشد بیش از ۳۰ درصدی و نسبت به طوفان-۵ رشدی بالغ بر ۵۸ درصد را نشان می‌دهد. پرتابگر این موشک شباهت بسیار زیادی به پرتابگر موشک توسن دارد، ولی ویژگی‌های منحصر به فردی نظیر حفاظت از خدمه موشک و اختفای بهتر خدمه نسبت به آتش موشک داراست.

موشک ضد زره

موشک ضد زره

قدرت موشکی ایران اکنون یکی از دستاورد‌های بزرگ جمهوری اسلامی در عرصه فناوری‌های نظامی و قدرت دفاعی کشور است که نقطه شروع این پیشرفت را می‌توان دوران جنگ تحمیلی و محاصره همه جانبه در آن زمان توسط سایر کشور‌ها دانست. امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فواصل زمانی کوتاه، موشک‌های جدید و مدرنی توسط نیرو‌های مسلح کشور رونمایی می‌شود که با معرفی هرکدام از آن‌ها دشمنان از پیشرفت ایران در عرصه دفاعی عصبانی‌تر شده و توانایی جمهوری اسلامی در عرصه دفاعی نمایان‌تر می‌شود.

امروز در میدان نبرد زمینی هیچ کدام از ادوات زرهی دشمنان از چنگال موشک های ضدزره ایرانی در امان نیستند، موشک هایی که خیلی وقت است جزو گزینه های روی میز جمهوری اسلامی ایران است و مهر محکمی بر این سخن که دوران بزن در رو به پایان رسیده است. بزن در رویی که سال ها خط مشی دشمنان بود، اما امروز باید آن را فراموش کنند.


نویسنده : afshin
تاریخ : پنج شنبه 24 آبان 1397
زمان : 21:8
اولین پس لرزه پاسخ مقاومت به حملات اخیر اسرائیل وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از سمت خود استعفا کرد


آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به خاطر مخالفتش با تصمیم کابینه این رژیم در خصوص آتش‌بس در غزه از سمت خود استعفا کرد.

لیبرمن: از سمتم استعفا می‌دهم به نقل از المیادین، آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به خاطر مخالفتش با تصمیم کابینه این رژیم در خصوص آتش‌بس در غزه از سمت خود استعفا کرد و خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد در نتیجه استعفای وی‏، حزب او نیز کابینه را ترک می‌کند و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اکثریت ضعیفی در پارلمان خواهد داشت.

برخی رسانه‌های اسرائیلی به نقل از یک منبع در حزب لیکود اعلام کردند پیش‌بینی می‌شود پس از استعفای آویگدور لیبرمن، بنیامین نتانیاهو جانشین وی شود.

این منبع افزود: در این برهه حساس از نظر امنیتی، برگزاری انتخابات لزومی ندارد.


بیشتر بخوانید: واکنش گروه‌های مختلف فلسطینی به استعفای وزیر جنگ رژیم صهیونیستی


دور جدید تنش بین غزه و رژیم صهیونیستی پس از آن آغاز شد که یک یگان عملیاتی ویژه اسرائیل یکشنبه شب گذشته با ورود مخفیانه به خان یونس در شرق باریکه غزه، هفت عضو شاخه نظامی حماس از جمله «نور محمد برکه» از فرماندهان گردان های «عزالدین القسام» را به شهادت رساند. در این حمله یک افسر بلندپایه ارتش اسرائیل کشته و یک افسر دیگر زخمی شد.

به دنبال این اقدام رژیم صهیونیستی، گروه های مقاومت فلسطین ده ها راکت را به سمت مناطق صهیونیست نشین شلیک کردند.


نویسنده : afshin
تاریخ : چهار شنبه 23 آبان 1397
زمان : 17:38
رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهدای قزوین: اگر روحیه جهاد و شهادت گسترش یابد گرایش به شرق


رهبر انقلاب فرمودند: اگر روحیه جهاد و شهادت گسترش یابد، گرایش به شرق و غرب، و کفر و الحاد رخت برخواهد بست.

اگر روحیه جهادوشهادت گسترش یابد گرایش به شرق وغرب رخت برخواهد بست بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهدای استان قزوین که در تاریخ ۱۴ آبان ۹۷ برگزار شده بود، صبح امروز در محل این همایش در قزوین منتشر شد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در این دیدار با اشاره به موقعیت جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی قزوین گفتند: بزرگان، علما و شهدای برجسته قزوین و سوابق این استان در آزمون بزرگ دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مایه افتخار است.

رهبر انقلاب اسلامی، شهدا را مایه رونق حیات معنوی در کشور و حفظ حرکت به سمت اهداف آرمانها دانستند و افزودند: شهید در دوران زندگی با تن و جان خود در خدمت اسلام است و پس از شهادت با ایجاد فضای معنوی به جامعه اسلامی خدمت می‌کند.

رهبر انقلاب اسلامی صدای شهیدان را تأثیرگرفته از خداوند متعال خواندند و خاطرنشان کردند: بزرگداشت شهیدان این صدای بیدارگر و هوشیارکننده را به گوش همه می‌رساند و دل‌ها را منقلب می‌کند، و بر همین اساس اگر روحیه جهاد و شهادت گسترش یابد، گرایش به شرق و غرب، و کفر و الحاد رخت برخواهد بست.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با انتقاد از کسانی که درصددند یاد شهدا را به فراموشی بسپارند و یا در عظمت کار بزرگ شهیدان خدشه وارد کنند، گفتند: اگر چه سی سال از پایان دوران دفاع مقدس می گذرد اما یاد شهیدان نه تنها فراموش نخواهد شد بلکه روز به روز در جامعه زنده‌تر می‌شود چرا که شهدا الگو و اسوه هستند.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم استفاده حداکثری از یاد شهیدان و انجام کار هنرمندانه و دقیق در مورد آنان، افزودند: گاهی برخی افراد در بیان آثار شهدا مبالغه می‌کنند در حالی که شهیدان از جان و آرزوهای خود برای خدا گذشتند و عملشان آنقدر مهم، عظیم و باشکوه است که نیازی به اغراق ندارد.


نویسنده : afshin
تاریخ : یک شنبه 20 آبان 1397
زمان : 18:54
ایرادات اصلی شورای نگهبان به لایحهCFT، یازده مورد است/ ماده 6 کنوانسیون CFT هیچ‌گونه حق شرطی را نپذی


سخنگوی شورای نگهبان گفت: ایرادات اصلی شورای نگهبان به لایحهCFT ، یازده مورد بود و 11 مورد دیگر ایرادات مبنایی است.


ایرادات اصلی شورای نگهبان به لایحهCFT، یازده مورد است عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در نشست خود با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر اینکه براساس اعلام رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، شورای نگهبان طی بندی لایحه CFT را خلاف منافع ملی اعلام کرده، نظر شورا در این مورد چیست، گفت: شورای نگهبان 22 ایراد در مورد این لایحه گرفته است و طی یک بند در ذیل آنها هم اعلام کرده با توجه به ایرادات 22 گانه و اینکه الحاق به این کنوانسیون با فرض غیرقابل اصلاح بودن آن، خلاف منافع ملی ایران است.

وی تأکید کرد: لذا اگر مجلس شورای اسلامی بتواند ایرادات 22 گانه را رفع کند، این ایراد هم رفع شده تلقی خواهد شد.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه تصریح کرد: ماده 6 کنوانسیون CFT هیچ‌گونه حق شرطی را نپذیرفته است و تنها در خصوص ارجاع به داوری حق شرط را قبول کرده، لذا فقهای شورای نگهبان معتقدند زمانی که حق شرطی را آنها قبول نکرده‌اند، اصل ماده حاکم است.

کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا شورای نگهبان ایرادات لایحه CFT را در روز 13 آبان و پس از موعد مقرر به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد، بیان کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظرات خود را درباره لایحه CFT برای ما ارسال نکرده بود و ما منتظر بودیم تا این ایرادات را به صورت کامل به مجلس ارائه کنیم.

وی ادامه داد: دوشنبه 6 آبان فرصت ما تمام شده بود و ما ایرادات خود را برای مجلس ارسال کردیم، اما مجمع تشخیص روز شنبه عصر (12 آبان) نظرات خود را برای ما ارسال کرد که ما هم در روز 13 آبان آن را به صورت رسمی برای مجلس شورای اسلامی ارسال کردیم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به آنکه شورای نگهبان بعد از مهلت قانونی 20 روزه خود نظراتش را درباره CFT ارسال کرده، آیا مجلس می‌تواند به آن پاسخ ندهد، تأکید کرد: ما نظرات خود را مطابق با فرصت قانونی به مجلس ارسال کردیم و تنها نظر مجمع بعد از آن ارسال شد.

کدخدایی گفت: در آئین‌نامه مجمع تشخیص مصلحت، مقید به زمان لحاظ نشده است تا طی زمان مشخصی آنها نظر خود را به شورای نگهبان ارائه کنند، اما شورای نگهبان طی دو بازه زمانی 10 روزه باید نظر خود را نسبت به مصوبات به مجلس ارائه کند، لذا هر زمان که مجمع تشخیص نظراتش را به ما ارائه کند، ما آنها را به مجلس ارسال می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه استانی شدن انتخابات موجب می‌شود شهرهای کوچک نماینده نداشته باشد و موجب رانت شود، نظر شورای نگهبان در این مورد چیست، اظهار کرد: قانون انتخابات اکنون در مجلس بررسی می‌شود و کارشناسان ما هم به این موضوع کمک می‌کنند.

سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: بحث استانی شدن و ... در قانون انتخابات در حال اصلاح است و امیدواریم مجلس هرچه سریعتر این قانون را اصلاح کند، البته هر طرحی را که مجلس برای ارتقاء شایسته‌گزینی ارائه کند، مشروط بر آنکه در قالب شرع و قانون باشد، مورد استقبال ما قرار دارد.

کدخدایی اظهار کرد: برای شورای نگهبان استانی شدن یا نشدن آن تفاوتی نمی‌کند، تنها نباید این موضوع موجب کاهش حضور مردم در انتخابات شود.

وی در واکنش به سوالی درباره اینکه نظر شخصی شما درباره لایحه CFT چیست، گفت: اینجا در مقام سخنگویی قرار دارم و نمی‌توانم نظری دهم، اما در خارج از نشست نظر خود را اعلام می‌کنم.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه یکی از ایرادات شورای نگهبان نسبت به لایحه CFT درباره متن اساسنامه بوده و افرادی که این کنوانسیون را نوشته‌اند ایرانی نبوده است، لذا قرار نیست متن این اساسنامه تغییر کند، چگونه مجلس می‌تواند این ایراد شورای نگهبان را رفع کند، گفت: همه کنوانسیون‌ها و موافقت‌نامه‌ها اینگونه است. به طور مثال یک مورد ارجاع درباره داوری در متن این لایحه مورد ابهام فقهای شورای نگهبان بوده و آنها حق شرط را کافی ندانستند و خواسته‌اند تا این موضوع کاملتر شود.

کدخدایی تأکید کرد: قانون اساسی کشورمان ظرفیت بالایی دارد که می‌تواند هر بن‌بستی را حل کند.

وی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه آیا شورای نگهبان هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص را موازی اقدامات خود می‌داند یا خیر، اظهار کرد: از سال 86 مجمع تشخیص مصلحت نظام وظیفه نظارت بر سیاست‌های کلی را برعهده گرفت.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: مقام معظم رهبری براساس اصل 110 قانون اساسی وظیفه نظارتی خود بر سیاست‌های کلی را به مجمع تفویض کرد و مجمع تشخیص هم این وظیفه را برعهده یک هیئت 15 نفره‌ای قرار داد تا بر سیاست‌های کلی نظام نظارت داشته باشد.

کدخدایی بیان کرد: مجمع تشخیص مصلحت مسائل را براساس وظایف نظارتی خود اعلام می‌کند و اکنون این هیئت جانشین مجمع تشخیص مصلحت شده است و قبلا هم درباره مصوبات نظرات خود را اعلام می‌کرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره فضاسازی برخی درباره شورای نگهبان نسبت به بررسی مصوبه CFT هم گفت: اگر منشأ این مسائل را می‌دانستیم، اعلام می‌کردیم زمانی که کشور آزادی کامل دارد اینگونه مسائل هم پیش می‌آید.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از فعالان سیاسی ادعا کرده 8 میلیون رأی در سال 88 به مجموع آراء اضافه شده است، آیا این شخص مستنداتی را ارائه کرده است اظهار کرد: چرا اعلام نکرده 100 میلیون رأی اضافه شده است؟ آیا زدن اینگونه تهمت‌های ناروا درست است؟ از این بدتر و بزرگتر در سال 88 اتهاماتی زده شد و بسیار زشت است که این حرف‌ها دوباره مطرح می‌شود.

کدخدایی در پایان در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا اعضای شورای نگهبان در زمان بررسی لایحه CFT در مجلس حضور خواهند یافت، اظهار کرد: بله، ما طبق روال گذشته که برای بررسی لوایح و مصوبات در مجلس حضور می‌یافتیم، درباره این لایحه هم حضور خواهیم یافت.


نویسنده : afshin
تاریخ : شنبه 19 آبان 1397
زمان : 22:24
سید حسن نصرالله: نقطه قدرت ما، قدرت موشکی مقاومت است/ روند کنونی عادی‌سازی روابط با اسرائیل تنها نقا


دبیرکل حزب الله لبنان در سخنانی به مناسبت روز شهید اعلام کرد نقطه قدرت این جنبش، قدرت موشکی مقاومت است.

آغاز سخنرانی سید حسن نصرالله به مناسبت روز شهید به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، سخنرانی سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان، به مناسبت روز شهید آغاز شد.

او در این سخنرانی اعلام کرد: کاروان‌های شهدای ما ادامه دارد و در هر میدانی که می‌رویم پیروزی می‌آفرینند. مسیر مقاومت تعیین‌کننده و سرنوشت‌ساز و قدرتمند بوده و به لطف خون شهدا، پیروزی‌های تاریخی به دست آمده است.

دبیرکل حزب الله لبنان افزود: نقطه قدرت ما، قدرت موشکی مقاومت است زیرا برای ارتش لبنان داشتن موشک‌های پیشرفته ممنوع است. دشمن با بزرگنمایی و فشار و استفاده از آمریکایی‌ها تلاش می‌کند بر قدرت موشکی مقاومت متمرکز شود.

 سید حسن نصرالله در ادامه اضافه کرد: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، خودش تأکید کرده است این قدرت (موشکی)، کلید است و اشغالگری، کلید نیست و مشکل او با ما این است که ما این قدرت را داریم. نتانیاهو می‌خواهد این قدرت را از ما بگیرد در حالی که خودش برای قدرت بیشتر موشکی تلاش می‌کند. 

او در ادامه گفت: ما به قدرت لبنان و به معادله طلایی و سلاح مقاومت و همه موشکهایش پایبند هستیم.

دبیرکل حزب الله لبنان  تاکید کرد: تهدیدات و فشار‌ها و تحریم‌ها علیه ما سودی ندارد و از کشورمان دفاع خواهیم کرد زیرا دست برداشتن از دفاع باعث می‌شود به لبنان تجاوز شود. ما به هرگونه حمله و تجاوزی به لبنان یا بمباران یا گلوله‌باران آن قطعا پاسخ خواهیم داد و نمی‌پذیریم که دشمن کشور ما را همانند گذشته جولانگاه خود قرار دهد.

سید حسن نصرالله با اشاره به تلاش برخی کشورها برای عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیستی اعلام کرد: هرگونه عادی‌سازی روابط را با اسرائیل، منبعش هر کسی باشد و یا به هر شکلی باشد محکوم می‌کنیم. از همه ملتها دعوت می‌کنیم با عادی‌سازی روابط مخالفت و همه اشکال عادی‌سازی را محکوم کنند. باید با این نبرد مقابله کرد.

او در ادامه سخنرانی خود به مناسبت روز شهید خطاب به ملت فلسطین گفت: از گام‌های عادی سازی روابط با اسرائیل غمگین نشوید؛ زیرا آنچه که تاکنون پنهانی انجام می‌شد اکنون آشکارا انجام می‌شود و عادی‌سازی کنونی روابط، به نفاق عربی پایان می‌دهد و نقاب‌های فریبکاران و منافقین را از چهره‌های آنان می‌اندازد. وجود منافقین و فریبکاران و مروجان توهم باعث تأخیر در پیروزی و روشن کردن تکلیف (دشمن) و جلوگیری از آگاهی حقیقی شده است.

دبیرکل حزب الله لبنان افزود: اقدام اشغالگران در خنثی‌سازی صد‌ها عملیات (ضد صهیونیستی) فلسطینیان به خودی خود بیانگر روحیه مقاومت فلسطینیان است.

سید حسن نصرالله به ماجرای جنایت علیه روزنامه‌نگار مخالف عربستانی در استانبول نیز اشاره کرد و گفت: جای تعجب دارد چگونه است که جنایت قتل جمال خاشقجی جهانیان را حیرت زده کرده است، اما جهانیان از جنایات متجاوزان سعودی در یمن حیرت زده نشده‌اند. ما به علت قضیه خاشقجی در یمن در برابر وضع جدیدی قرار داریم و این خوب است که دعوت به توقف جنگ در یمن می‌شود. دعوت‌ها به توقف جنگ، نتیجه پایداری ملت یمن است و شاید برای نجات ائتلاف سعودی از باتلاق یمن این دعوت‌ها مطرح شده است. دعوت‌های آمریکا برای متوقف کردن جنگ در یمن شاید نیرنگ و فریب باشد، اما باید در زمان این دعوت‌ها تأمل کرد. اعلام ابتکار آمریکا برای آتش بس یک ماه پس از شدیدترین تجاوز به سواحل غربی (الحدیده) یمن مطرح می‌شود.

او در بخشی دیگر از اظهاراتش گفت: ربط دادن تشکیل دولت لبنان به ایران و تحریم‌های آمریکا و دمشق و بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، احمقانه است.

دبیرکل حزب‌الله لبنان در ادامه با پایداری دولت و ملت سوریه اشاره کرد: اگر پایداری ملت و رهبری و دولت سوریه نبود ما شاهد سفر بنیامین نتانیاهو (نخست وزیر رژیم صهیونیستی) و دیگر (مقامات صهیونیستی) به دمشق بودیم. با وجود همه ظلم‌های عربی در حق سوریه، سوریه موضعش را در حمایت از آرمان فلسطین و مقاومت تغییر نداد.

سید حسن نصرالله درباره مسائل داخلی لبنان نیز گفت : ما به مشارکت هم پیمانانمان در دولت پایبند هستیم. سهیمه‌ای که با آن در دولت یعنی شش وزیر موافقت کرده ایم متناسب با حضور ما در مجلس و حجم سیاسی و مردمی ما نیست. ما بر مشارکت سنی‌های مستقل در دولت پافشاری می‌کنیم و به آنان افتخار می‌کنیم و ما از آن‌ها هستیم و آنان از ما هستند. سنی‌های مستقل نگذاشتند منازعه سیاسی در لبنان به یک جنگ مذهبی که آمریکا برای تحقق آن می‌کوشید تبدیل شود. سنی‌های گروه هشت مارس واقعا مایه افتخار هستند و حق دارند در دولت شرکت کنند. به طرف‌های ذی‌ربط اطلاع داده‌ایم درخواست ما برای حضور سنی‌های مستقل در دولت برای رفع سرزنش از خودمان نیست بلکه یک خواسته جدیدی برای تشکیل دولت وحدت است.


نویسنده : afshin
تاریخ : شنبه 19 آبان 1397
زمان : 22:22
مروری بر تأکیدات رهبر انقلاب درباره مسئله‌ی شفاف‌سازی؛ شفاف‌سازی؛ دستور اسلامی


مقام معظم رهبری در درس خارج فقه روز بیست و سوم مهر سال جاری بر موضوع شفافیت تاکید کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب روز دوشنبه (۹۷/۷/۲۳) در ابتدای جلسه‌ی درس خارج فقه، فرازی از نامه‌ی حضرت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) خطاب به مسئولان و فرماندهان نظامی را خواندند و این نامه را به‌مثابه‌ی دستورالعملی برای همه‌ی مدیران نظام اسلامی دانستند. در فرازی از این نامه، موضوع شفافیت مسئولان مطرح شده است: «اَلا وَ اِنَّ لَکُم عِندِی اَن لَا اَحتَجِبَنَّ دُونَکُم سِرّاً اِلّا فی حَرب» ، «بدانید حقّ شما بر من است که چیزى را از شما جز اسرار جنگ پنهان ندارم». این موضوع مورد استقبال گسترده‌ی رسانه‌ها قرار گرفت؛ هرچند پیش از این نیز بار‌ها ابعاد مختلف «شفافیت» در بیانات رهبر انقلاب اسلامی مورد توجه و تأکید قرار گرفته بود. این یادداشت تلاش می‌کند سابقه‌ی این بحث در بیانات رهبر حکیم انقلاب اسلامی را مرور کند.

شفاف‌سازی؛ دستور اسلامی

معنای شفافیت

معنای شفافیت این است که «مسئول در جمهوری اسلامی عملکرد خودش را به‌طور واضح در اختیار مردم قرار بدهد.» 

البته این شفافیت یک معنای غلطی هم از آن برداشت می‌شود به‌طوری که به بهانه‌ی شفافیت، مسائلی را به اشخاص نسبت دهند که هنوز ثابت نشده است، «اینکه ما بیاییم این و آن را بدون اینکه اثبات شده باشد، بگیریم زیر بار فشار تهمت و چیز‌هایی را به آن‌ها نسبت بدهیم که ممکن است در واقع راست باشد، اما تا مادامی که ثابت نشده است، ما حق نداریم آن را بیان کنیم.»

عمده‌ی این تهمت‌ها و نسبت‌های ناروا، کار رسانه‌های دشمن است، دشمن هیچ‌گاه در پی بازگو کردن حقایق نبوده و اساساً این دشمن است که با شفاف‌سازی مشکل دارد. «دشمنان ملت از شفاف بودن فضا ناراحتند؛ فضاى شفاف را برنمی‌تابند؛ فضاى غبارآلود را می‌خواهند. در فضاى غبارآلود است که می‌توانند به مقاصد خودشان نزدیک شوند و به حرکت ملت ایران ضربه بزنند.» 

سرچشمه‌ی این دستور شفافیت از اسلام است. کسانی که ادعا می‌کنند ما هرچه حرف خوب است از غربی‌ها یاد گرفته‌ایم، این‌ها قرآن و معارف اسلامی را مطالعه نکرده‌اند.

امیرالمؤمنین به فرماندار خود -مالک اشتر- چنین دستور می‌دهد که «هرگاه رعیّت گمان ستمى بر تو ببرد آشکارا عذرت را به آنان ارائه کن، و به اظهار عذر، گمان‌هاى آنان را از خود بگردان.»

این دستور عام و فراگیر است که حضرت در جایی دیگر قیدی برای آن بیان می‌کنند و در نامه به امیران سپاه خود می‌گویند که «حق شما بر من این است که امری را از شما پنهان ندارم مگر مواردی که مربوط به اسرار جنگ است.»

اگر مسائل نظامی در ملأ عام گفته شود، دشمن نیز از آن مطلع می‌شود و در آن صورت بر ضد اسلام استفاده خواهد کرد. در ادامه، نمونه‌ای از عرصه‌هایی که رهبر انقلاب اسلامی نسبت به شفاف‌سازی دستور دادند را مرور می‌کنیم.

شفافیت در سیاست

بیان شفاف مواضع سیاسی مهم‌ترین رویکردی است که انقلاب اسلامی بدان عامل است و مسئولان باید مواضع انقلاب را شفاف بگویند. امام خمینی (رحمه‌الله) در حرکت خود با هیچ‌کس رودربایستی نداشت و صریح و شفاف موضع خود را اعلام می‌کرد. امام گفت: سلطنت موروثی باید برود؛ حرف خود را صریح می‌گفت. «اصول انقلاب، مبانی انقلاب، ارزش‌های انقلاب، به‌شکل صریح و شفّاف مورد تکیه باید قرار بگیرد. همچنان‌که امام بزرگوار این‌جور بود؛ امام از اوّلِ شروع نهضت، همه‌ی حرف خود را صریح، بدون ابهام بیان کرد.»

«در مقابل مخالفان، در مقابل دوستان، در مقابل دشمنان، مواضع جمهوری اسلامی باید مواضع شفّافی باشد.»

نه‌ تنها در بیان مواضع باید شفاف بود بلکه در مواردی که باعث پدیداری شک و شبهه می‌شود باید در مرزبندی با دشمنان دین و انقلاب نیز شفاف بود. «اسلام مى‌گوید با دشمنانِ متعرض بایستى با قدرت برخورد کرد؛ باید مرزبندى روشن و شفاف با آن‌ها به وجود آورد.»

«اگر کسى مرزبندى شفاف نمى‌کند، قدرِ خودش را کاهش مى‌دهد؛ اگر گرایش پیدا مى‌کند، از دائره خارج مى‌شود.»

شفافیت در ارتباط با مردم

اگر در اموری که به زندگی مردم مربوط می‌شود شفافیت از سوی دولتمردان صورت پذیرد، جلوی بسیاری از بدگمانی‌ها و اختلاف‌ها را خواهد گرفت. شفافیت، اعتماد مردم به حکومت را افزایش می‌دهد. در این رویکرد مردم جدای از حکومت نیستند؛ همه‌چیز با آن‌ها در میان گذاشته خواهد شد؛ «هم به مردم اطّلاع‌رسانى کنید، خبر دهید و پیشرفت‌ها را بگویید؛ هم اگر واقعاً موانعى وجود دارد، آن‌ها را هم شفّاف با مردم در میان بگذارید.»

مردم باید بدانند مشکلات کشور چیست که در این صورت بتوانند در حل مشکلات به دولت کمک کنند؛ «با مردم حرف بزنید، مسائل را به مردم بگویید، بگویید که دشمن می‌خواهد از رخنه‌ی اقتصادی استفاده کند، بگویید البته ما مشکلات اقتصادی‌ای داریم، دشمن می‌خواهد از این استفاده کند، ما نخواهیم گذاشت و به کمک شما احتیاج داریم.»

شفافیت در اقتصاد

با توجه به اینکه در مسائل اقتصادی، کشور درگیر یک جنگ اقتصادی است و بدین ترتیب مسئله‌ی اقتصاد، اولویت درجه‌ی یک کشور محسوب می‌شود، «شفافیت» نقش بی‌بدیلی ایفا می‌کند. یکی از مراحل این است که فضای اقتصاد کشور برای حضور مردم شفاف باشد. در واقع مسیر اقتصادی کشور اگر بخواهد متکی به دولت باشد، رسیدن به نتایج بسیار زمان‌بر خواهد بود. سیاست‌های اصل ۴۴ برای استفاده از همین کمک مردمی تدوین شد که لازمه‌ی آن، تهیه‌ی سازوکار مشخص و شفاف برای استفاده از ابتکار و فکر و نیروی مردم خواهد بود.

مسئله‌ی شفافیت اقتصاد کشور در سیاست‌های کلی امنیت اقتصادی، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های کلی برنامه‌ی ششم توسعه نیز آمده است. مسئله‌ی حمایت از تولید و سرمایه‌گذار یکی از مؤلفه‌هایی است که راه‌حل مشکلات اقتصادی کشور است. در همین راستا «ثبات و شفافیت و انسجام سیاست‌ها و مقررات اقتصادی» باید رعایت شود؛ «مقررات را بایستى شفاف کرد که جاى توجیه و تبدیل و تعبیر و تأویل نباشد. راه‌هاى تقلب بسته بشود، جلوى کسانى که اهل سوءاستفاده از ظواهر قوانین هستند، گرفته شود.»

روی دیگر فعالیت اقتصادی، جلوگیری از مفاسد اقتصادی است. اگر اطلاعات اقتصادی کشور شفاف باشد، فرصت سوءاستفاده‌ها بسته خواهد شد. «اگر چنانچه وضع اجتماع، وضع اقتصادى کشور مثل یک خانه‌ى بى درودروازه‌اى بود که هر که خواست آمد، هرجور خواست عمل کرد، هرچه خواست برد، خورد، خب معلوم است، انسانِ نجیبِ شایسته‌ى متینى که مى‌خواهد از راه حلال ارتزاق کند، طبعاً جلو نمى‌آید. شفاف‌سازى، شرط اصلى این فسادستیزى است؛ باید شفاف‌سازى بشود.»

«بایستی فعالان بخش خصوصی بدانند فرصت‌های سرمایه‌گذاری کجاهاست، کدام‌هاست؛ همه مطلع باشند، استفاده‌های ویژه‌خوارانه نشود. محصور بودن اطلاعات، محدود بودن اطلاعات به بعضی از افراد، دون بعضی، موجب ویژه‌خواری‌های عجیبی می‌شود که گاهی ثروت‌های بادآورده‌ی یک‌شبه را برای افرادی که سوءاستفاده‌چی هستند، فراهم می‌کند؛ به‌خاطر اینکه اطلاع دارند که بناست فلان کالا بیاید، فلان کالا تولید بشود، فلان کالا جلویش گرفته بشود، قیمت فلان کالا بالا برود یا پایین بیاید، یا فلان قانون تصویب بشود. این‌هایی که مطلعند، سوءاستفاده می‌کنند. اطلاعات باید عمومی بشود. باید شفاف‌سازی اطلاعات صورت بگیرد.»

مرحله‌ی بعدیِ فسادستیزی، شفافیت در برخورد با مفسدان است. «واقعاً با فساد مبارزه بشود... ما باید برخورد کنیم بعد برخورد را به مردم بگوییم، یک نفر فاسد را پیدا کنیم یا یک گروه فاسد را پیدا کنیم، برخورد قانونی قوی رضایت‌بخش بکنیم، بعد همین را به اطلاع مردم برسانیم، بگوییم این کار اتفاق افتاد؛ این خوب است.»

 نتیجه

بنابراین شفافیت مسئولان در نظام اسلامی از مسائل ضروری است که اسلام دستور داده است و محدوده‌ی آن نیز به غیر موارد نظامی و امنیتی، شامل همه‌ی مسائل مرتبط با مردم می‌شود. این مسئله که بیانگر جایگاه مردم در نظام اسلامی و نوع رابطه‌ی مسئولان با مردم است، مطالبه‌ی رهبر انقلاب اسلامی از مسئولان قوا و دیگر کارگزاران نظام است تا از این رهگذر بتوان به یکی از ابعاد الگوی شایسته‌ی دولت اسلامی دست یافت.


نویسنده : afshin
تاریخ : جمعه 11 آبان 1397
زمان : 19:54
آیت الله موحدی‌کرمانی در نماز جمعه: به ترامپ می‌گویم که دوران قلدری و زور گویی به پایان رسیده است/پا


خطیب نماز جمعه تهران گفت:برخی گمان می‌کنند بیت المال بدون صاحب است، اما دزدی از بیت المال خطرناک‌تر از دست بردن در جیب افراد است.

للللآیت الله موحدی‌کرمانی خطیب موقت جمعه تهران در خطبه‌های نماز جمعه این هفته پایتخت، گفت:هرگاه غضب وارد می شود، عقل می رود و در نتیجه انسان همواره باید مراقب باشد که در صورت خشم کنترل خود را از دست ندهد.افراد گناهکار و بی بند وبار ممکن است مرتکب گناهان بزرگی شوند که تنها مجازات دنیوی آن اعدام باشد. 

خطیب موقت نماز جمعه گفت:انسان‌هایی که سرمایه تقوا دارند موفق می‌شوند،آنها هنگامی که شیطان دام خودش را برای فریب انسان گسترش داده به یاد خدا خواهند بود و فریب شیطان را نخواهند خورد.

وی ادامه داد: انسان‌هایی که سرمایه تقوا دارند در مواجهه با شیطان به یاد خدا خواهند بود و از یاد اوغافل نیستند. شیطان قسم خورده و گفته من فرزندان آدم را فریب خواهم داد و در این هدف خود مصمم است، به همین دلیل برای مصون بودن از این فریب‌ها باید به یاد خدا باشیم.

آیت الله موحدی کرمانی درباره برخی توطئه‌های اخلاقی در فضای مجازی علیه کشورمان و لزوم اقدامات مسئولان در پاسخ به این توطئه ها، عنوان کرد: توصیه من به مسئولان فضای مجازی کشور این است نسبت به وجود برخی صحنه‌هایی که در فضای مجازی وجود دارد هوشیار باشند، زیرا موجب گمراهی جوانان ما می‌شود.

وی ادامه داد: آنها باید هوشیار باشند تا چنین صحنه‌های دیگر تکرار نشود. پرسش من از مسئولین این است که شما در برابر این توطئه‌ها چه عملی انجام می‌دهید و چگونه می‌خواهید ایمان جوانان را در برابر آن حفظ کنید.
امام جمعه موقت تهران در ادامه بیانات خود درباره برخی افراد که از بیت المال دزدی می‌کنند تصریح کرد: کسانی که به بیت المال دست اندازی می‌کنند و مال مردم را به چنگ می‌آورند من به آنان هشدار می‌دهم که شما توسط خداوند به آتش  سختی وعده داده شده اید.

وی افزود: تصور آن‌ها این است که، چون بیت المال نگهبانی ندارد به همین دلیل هرچقدر می‌خواهند می‌توانند برداشت کنند؛ اما من به آن‌ها می‌گویم این کار شما بسیار بدتر و خطرناک‌تر  از سرقت از جیب افراد است، زیرا این پول سرمایه و موجب حیات جامعه است، چون با همین پول جامعه اسلامی روی پای خود می‌ایستد و اگر این پول را نداشته باشند دچار فقر خواهد شد

آیت الله موحدی کرمانی در بخش دیگری از خطبه های نماز جمعه بابیان اینکه حدود 17میلیون نفر در مراسم اربعین شرکت کرده اند که حدود 2 میلیون نفر آنها از ایران بوده اند افزود: این حضور در اربعین پیامی بزرگ دارد و در عین اینکه 40 شهادت امام حسین است، اما در کنار تسلیت، تبریک هم می گویم زیرا امام حسین (ع) یک تنه بر دنیای کفر غالب شد.

امام جمعه موقت تهران  عنوان کرد: سرنوشت آمریکا، وهابیت و رژیم صهیونیستی سرنگونی است و من به ترامپ می گویم دوران زور گویی وقلداری رو به افول است و کشورهای اروپایی همپیمانت هم خسته شده اند، آمریکا روز به روز منفورتر و منزوی تر می شود و در همین راستا هم در اجلاس سه جانبه ایران ترکیه و آذربایجان  شاهد بودیم که هر سه کشور بر ادامه همکاری با تهران تاکید کردند.

وی در رابطه با قتل روزنامه نگار منتقد عربستانی گفت: قتل خاشقجی رژیم سفاک عربستان را به کلی منفور کرد، آمریکا و حامیان آن سردرگم هستند که چه کاری انجام دهند، آنها نمی دانند که همچنان می توانند از این گاو شیرده به صورت میلیاردی سود استفاده بببرند و به حمایت های خود ادامه دهند و یا اینکه برای اولین بار صدقی نشان داده و این رژیم کودک کش را محکوم کرده و دست از حمایت آن بردارند.

  آیت الله موحدی کرمانی خاطرنشان کرد: به دولت پاکستان هشدار می دهم که نسبت به آزادی مرزبانان ما که توسط گروهک تروریستی در این کشور ربوده شده اند اقدامی عاجل به عمل آورند.

 موحدی کرمانی تصریح کرد: سرنوشت ستمگرانی مانند آمریکا، رژیم صهیونیستی و وهابیت سقوط، نابودی،‌رسوایی و سرنگونی است.این جماعت فکر می‌کنند می‌توانند به مقاومت ما پایان دهند، اما مطمئنا این آرزو را به گور خواهند برد، ترامپ دوران زورگویی و قلدری رو به افول است و کشورهای اروپایی هم پیمانت هم دیگر خسته شده‌اند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: آمریکا می‌خواهد کشورهایی که پایبند قانون هستند را مجازات کند و این روش دارای تبعات بدی برای نظم جهانی است، آمریکا روز به روز منفور تر و منزوی تر می‌شود.

موحدی کرمانی بیان کرد: در اجلاس سه جانبه وزرای ایران،‌ترکیه و آذربایجان از مواضع ایران در خصوص تحریم‌های ظالمانه حمایت شد و این کشورها به همکاری خود تاکید دارند که به همکاری خود با ایران ادامه دهند.

وی ادامه داد: امروز هیچ کشوری از اقدامات آمریکا به جز چند رژیم منطقه‌ای حمایت نمی‌کنند و امکان اینکه واشنگنتن بتواند به اهداف اقتصادی خود برسد بسیار ضعیف است، اما قطعا با اعمال تحریم‌ها به اهداف سیاسی خود  دست نخواهد یافت.

خطیب موقت نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: برای اولین بار است که اروپایی‌ها علاوه بر انتشار بیانیه علیه سیاست‌های آمریکا مکانیزمی هم برای اجتناب از تحریم‌ها و جبران تبعات اقدامات این کشور ایجاد می‌کنند،‌ خدا را شاکریم که هر چه بر عمر نظام کثیف عربستان سعودی افزوده می‌شود این رژیم و وهابیت رسوا تر می‌شوند.

مو‌حدی کرمانی اظهار کرد: قتل خا‌شقچی رژیم سفا‌ک عربستان را به کلی منفور کرد و آمریکا و حامیا‌نش نیز سر در گم مانده‌اند که چه غلطی بکنند،‌ آیا از این گاو شیرده میلیاردها دلار بگیرند و از آن حمایت کنند که در این صورت به منفور بودن خود اضافه خواهند کرد یا برای یکبار هم که شده صدقی نشان دهند و این رژیم کودک کش را محروم کرده و آن را در لیست سیاه قرار دهند و دست از حمایت آن بردارند.

وی ادامه داد: تا کی بشنویم که 14 میلیون یمنی از گرسنگی در خطر مرگ قرار دارند و دنیا نیز تماشاچی است و آمریکا نیز به جنایات خود ادامه داد و از جانیان حمایت کند!

خطیب موقت نماز جمعه تهران افزود: رژیمی که به دروغ خود را خادم حرمین معرفی می‌کند و در صدر خائنین به حرمین است تا کی باید به کشتار زنان و کودکان بی گناه ادامه دهد.

موحدی کرمانی بیان کرد: در نیجریه اتفاق تلخی افتاد و به عزاداران اربعین حمله شد تا حدی که بسیاری از عزاداران مجروح و یا شهید شدند،‌گویا ارتش وارد عمل شده است در حالی که پلیس باید وارد عمل می‌شد.

وی افزود: دلیلی ندارد مراسم مذهبی مسالمت آمیز شیعه مورد حمله قرار گیرد،‌به نظر می‌آید لازم است تا شیعیان با حکومت این کشور ومذاکره کنند چرا که قطعا تفاهم با مذاکره به دست خواهد آمد و دیگر شاهد اینگونه اتفاقات نخواهیم بود، همچنین علما و مراجع می‌توانند با ارشاد خود مانع بروز اینگونه فجایع شوند.

خطیب موقت نماز جمعه تهران تصریح کرد: به دولت پاکستان رسما اخطار می‌دهم که هر چه زودتر نسبت به آزادی 12 تن از مرزبانان کشور ما که اخیرا توسط گروهک تروریستی در مرز دو کشور ربوده شده‌اند اقدام عاجل به عمل آید.

وی ادامه داد: مقاومت نیروهای اسلامی عراق در سایه مرجعیت به توفیقی بزرگ دست یافت و بینی آمریکا را به خاک مالید و علی رغم تلاشی که با پول‌های عربستان سعودی صورت گرفت نیروهای خدوم و صالح در پست‌های نمایندگی مجلس،‌ریاست مجلس،‌ریاست جمهوری و نخست وزیری عراق قرار گرفتند و این توفیق را به کشور عراق تبریک می‌گویم.

موحدی کرمانی افزود: در این روزها در رسانه‌های و فضای مجازی نسبت‌هایی که مسئولان داده می‌شود و اذهان عمومی خدشه ‌دار شده است که باعث خواهد شد که رابطه میان دولت و مردم سست شود لذا باید تکلیف این مسئله مشخص شود که آیا این نسبت‌ةا صحیحی است و آیا افرادی در سطوح بالا اینگونه در رفاه و وابسته به دنیا هستند؟

خطیب موقت نماز جمعه تهران خاطر نشان کرد: من نمی‌گویم هر چه در فضای مجازی گفته می‌شود نظام باید پاسخگوی آن باشد چرا که حرف‌های بی پایه و اساس بسیاری گفته می‌شود که ارزش جواب دادن ندارند اما گاهی چنین حرف‌هایی از زبان مقامات شناخته شده در جایگاهی از نظام گفته می‌شود که باید روش ن شود اگر دروغ است که باید تکلیف دروغگو مشخص شود اگر درست است تکلیف مردم چه می‌شود و نظام باید از شر این افراد آزاد شود و اگر لازم است باید برخورد قانونی با این افراد صورت بگیرد.


نویسنده : afshin
تاریخ : جمعه 11 آبان 1397
زمان : 19:49
عقب‌نشینی آمریکا از صفر کردن صادرات نفت ایران/ ۸ کشور از تحریم‌های نفتی معاف می‌شوند


بلومبرگ گزارش داد آمریکا موافقت کرده به هشت کشور از جمله ژاپن، هند و کره جنوبی اجازه دهد به خرید نفت ایران پس از اعمال تحریم‌ها ادامه دهند.

موافقت آمریکا با معافیت ۸ کشور از تحریم‌های نفتی ایران بلومبرگ در گزارشی به نقل از منابع آگاه گزارش داد آمریکا موافقت کرده است به هشت کشور از جمله ژاپن، هند و کره جنوبی اجازه دهد به خرید نفت ایران پس از اعمال تحریم‌ها در ۴ نوامبر (۱۳ آبان) ادامه دهند.

این عقب‌نشینی در حالی صورت می‌گیرد که چند ماه پیش مقامات دولت ترامپ در گفتگو با رسانه‌ها با قاطعیت اعلام کردند که با توجه به تمایل ترامپ برای به صفر رساندن فروش نفت ایران، صدور معافیت برای ادامه خرید نفت از این کشور جزو گزینه‌های آنها نیست.

به نوشته این خبرگزاری، در حالی که هنوز هم هدف دولت آمریکا به صفر رساندن فروش نفت ایران است، این کشور مجبور شده معافیت‌هایی به برخی واردکنندگان نفت از ایران ارائه دهد.

گفته می‌شود که چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت ایران همچنان در حال مذاکره با آمریکا است، اما طبق گفته منابع آگاه، نام این کشور نیز در بین ۸ کشور مذکور قرار دارد. 

منابع آگاه به بلومبرگ گفته‌اند این معافیت‌ها موقتی هستند و دولت ترامپ انتظار دارد این کشور‌ها در ماه‌های آینده به کاهش واردات نفت ایران ادامه دهند. انتظار می‌رود اسامی کشور‌های معاف شده در روز دوشنبه همزمان با اعمال تحریم‌های نفتی ایران منتشر شود. 

امروز همچنین «فاتح دونمز» وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه درباره معافیت آنکارا از تحریم‌های ایران گفت برخی شنیده‌ها حاکی از این موضوع است، اما کشورش هنوز ابلاغیه کتبی در این خصوص دریافت نکرده است.

در حالی که دولت ترامپ از ابتدا هدف خود را به صفر رساندن فروش نفت ایران از ماه نوامبر عنوان کرده بود، جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید چندی پیش در پی ناامیدی از امکان اجرای این سیاست، در یک چرخش آشکار اعلام کرد که آمریکا قصد ندارد با تحریم‌های ایران به متحدان خود آسیبی وارد کند.

در همین راستا، چند مقام آگاه آمریکایی نیز در گفتگو با روزنامه محافظه‌کار واشنگتن فری‌بیکن (اینجا) پیش‌بینی کرده‌اند که دولت ترامپ طی روزهای آتی در رابطه با تحریم‌هایی که پیشتر وعده آنها را داده بود، چند "امتیاز بزرگ" به ایران خواهد داد.

این منابع گفته‌اند که یکی از این امتیازها درباره دسترسی ایران به سامانه جهانی ارتباطات مالی بین‌بانکی (سوئیفت) است. به گفته آنها، مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا مایک پمپئو، وزیر امور خارجه، را متقاعد کرده‌اند که با ادامه دسترسی ایران به سوئیفت موافقت کند.


نویسنده : afshin
تاریخ : جمعه 11 آبان 1397
زمان : 19:48
پیش از ظهر امروز در حضور رهبر انقلاب برگزار شد؛ مراسم عزاداری اربعین حسینی(ع) با حضور هیئت‌های دانشج


 

مراسم عزاداری اربعین حسینی با حضور هیئت‌های دانشجویی در حسینیه امام خمینی

مراسم عزاداری اربعین شهادت اباعبدالله الحسین در حسینیه‌ امام خمینی و در حضور رهبر انقلاب در حال برگزاری است.

در اربعین حسینی علیه‌السلام، حسینیه‌ امام خمینی رحمه‌الله میزبان هیئت‌های دانشجویی از سراسر کشور بود و دانشجویان دلداده‌ی حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام و اصحاب باوفای ایشان، در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی به عزاداری پرداختند.

رهبر انقلاب اسلامی پس از عزاداری دانشجویان در سخنان کوتاهی، دل‌های پاک، احساسات صادقانه و ایمان زلال جوانان مؤمن را زمینه‌ساز جلب تفضلات الهی خواندند و برای دستیابی ملت ایران به همه‌ی اهداف بزرگ و آرمان‌های بلند اسلام و انقلاب اسلامی دعا کردند.

همچنین در این مراسم، حجت‌الاسلام سعدی در سخنانی اربعین را روز بازخوانی سنت الهی مبنی بر تحقق پیروزی جریان حق و شکست دشمن دانست و گفت: پایه‌های تمدن حسینی علیه‌السلام بر اساس ارتباط با خدا و تسلیم در برابر حق، زیارت اربعین و ایستادگی در برابر استکبار شکل گرفته است.

 سعدی، تمدن‌سازی با محور اربعین را وظیفه‌ی دانشگاه و نخبگان حوزوی و دانشگاهی خواند و افزود: رسیدن به تمدن نوین اسلامی مبتنی بر اربعین و فرهنگ حسینی علیه‌السلام باید مسئله‌ی امروز دانشگاه باشد.

در این مراسم، میثم مطیعی نیز به ذکر مصیبت و نوحه‌خوانی پرداخت.

در پایان مراسم، دانشجویان نماز ظهر و عصر را به امامت رهبر انقلاب اسلامی اقامه کردند.


نویسنده : afshin
تاریخ : سه شنبه 8 آبان 1397
زمان : 18:52
رای الیوم گزارش داد؛ قتل خاشقجی همچون جرقه‌ای انبار باروت سیاست‌های عربستان را به آتش کشید


به نوشته رای الیوم، قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول و ابهامات آن نقطه تحولی در روابط آمریکا با آنکارا و ریاض بود.

/// روزنامه رأی الیوم نوشت: مسئله ناپدید شدن جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار عربستانی پس از ورود به کنسولگری این کشور در استانبول و ابهامات آن نقطه تحولی در روابط آمریکا با ترکیه و با دولت ریاض بود.

ابهامات موضوع ربوده و کشته شدن این روزنامه‌نگار مستقیما پیامدهایی برای آوازه عربستان و به خصوص ولیعهد این کشور (محمد بن سلمان) داشته است. با وجود اهمیت و شواهد و قرائن این ماجرا در خصوص رفتارهای حاکمان و ماهیت نظام عربستان، این حادثه نه به عنوان یک اتفاق صرف بلکه از لحاظ سیاسی و راهبردی قابل ارزیابی است.

به نظر می رسد تلاش‌های گسترده‌ای برای حفظ آثار این پیامدها بر نقش ولیعهد عربستان و به ویژه روابط آمریکا و ترکیه، حداقل در کوتاه مدت، در حال انجام است. هدف اصلی از همه این تلاش‌ها جلوگیری از تغییر سیاست‌های ریاض است و این همان چیزی بود که در توئیت ترکی الدخیل شخصیت بسیار نزدیک به ولیعهد و تهدید دیگران در صورت حمله به ولیعهد و عربستان نمود یافت. به نظر می رسد معاملات بین‌المللی و منطقه‌ای متعددی تا زمان کنار گذاشتن این ماجرا جریان خواهد داشت.

ماجرای خاشقجی در رسانه‌های آمریکا کم کم جای خود را به اخراج مشکوک شخصیت های مخالف رئیس جمهور آمریکا می دهد و در کمتر از دو هفته مانده به برگزاری انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا توجه‌ها به مسئله خاشقجی کمتر می‌شود. می‌ماند روزنامه واشنگتن پست که همچنان سرش به این ماجرا گرم است زیرا خاشقجی یکی از کارکنان این روزنامه بوده است. علت اهمیت این روزنامه روابط آن با آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا و قراردادهای 600 میلیون دلاری بین این دو در ازای ارائه اطلاعات به این آژانس است. اما حمله به ترامپ، ولیعهد عربستان و روابط آمریکا با این کشور هرگز مانع از دیده شدن فاجعه ژئوپلیتیک نمی‌شود که آمریکا، در پی تکرار اشتباهات مرگبار خود در سال‌های گذشته، در صورت سقوط خاندان حاکم در ریاض با آن روبرو خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

بنابراین در صورت نتیجه بخش بودن حملات رسانه‌های آمریکایی و برخی گروه های سیاسی، سقوط احتمالی (خاندان حاکم ریاض) در کوتاه مدت اتفاق خواهد افتاد. بعید است آمریکا و رژیم صهیونیستی اجازه چنین چیزی را بدهند و از همین جا می‌توان به علل تلاش برخی برای درک پیامدهای وقوع جنایت در کنسولگری عربستان در استانبول پی برد.

بر همین اساس باید در هجوم برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای عادی سازی روابط با اسرائیل و در رأس آن سفر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به عمان تامل کرد. وحشت آمریکا و رژیم صهیونیستی از باختن برگه عربستان سبب شده است این دو با سرعت و در عین حال با ناامیدی در تلاش برای به امضا رساندن طرح موسوم به "معامله قرن" باشند یا به گفته وزیر امور خارجه سلطان‌نشین عمان، بخواهند راه حل تعیین دو کشور را احیا کنند.

نویسنده این گزارش در ادامه افزود: همه این ها که گفتیم برای این بود که شاید این جنایت جرقه‌ای خواهد بود که انبار باروت را به آتش بکشد. شاید ولیعهد سرزمین حرمین شریفین با توجه به برگه های بسیاری که در اختیار دارد، بتواند دست داشتن در این قتل را پشت سر بگذارد، برگه هایی مثل تهدید به تغییر سیاست های عربستان، یعنی همان چیزی که ترکی الدخیل در یادداشت خود نوشته بود، مگر آنکه تحولات دراماتیک و ریشه‌ای در سیاست های این کشور اعمال نشود و دژ محافظت کننده از وی فرو ریزد. مطمئن نیستم تغییر افراد بتواند هدف مورد نظر وی از تغییر سیاست ها را برآورده کند چرا که چنین تغییری مرهون عوامل بسیاری است که هماهنگی بین آن دشوار می نماید. نخستین عامل: نبود جایگزینی برای ولیعهد با توجه به حضور پدرش ملک سلمان (در رأس قدرت) است.

این عدم آمادگی لازم، به اختلافاتی برمی گردد که همزمان با انتخاب ولیعهد در خاندان حاکم به وجود آمد. این اختلافات نشان داد رسیدن به اجماع برای بیعت با ولیعهدی که پادشاه، به منظور تداوم سیاست های مورد نظر آمریکا، انتخاب کرده است امری بسیار دشوار است. متقابلا تداوم سیاست های کنونی با وجود ولیعهد فعلی عربستان به معنای شکست مداوم است. بنابراین در حال حاضر نه تغییر سیاست ها ممکن است نه تداوم سیاست های کنونی.

در عرصه خارجی نیز برخی عوامل جایگاه عربستان را تهدید می کند. نخستین عامل ترکیه است که تلاش می کند از بحران موجود در نظام ریاض برای به دست گرفتن رهبری جهان اسلام بهره برداری کند. باج خواهی های آنکارا از ریاض و واشنگتن نیز شاهدی بر همین مدعاست. برخی بر این باورند که ریاض نتوانسته است اهداف مورد نظر را درباره مسئله عراق، سوریه، یمن و به ویژه اجرای معامله قرن در فلسطینبرآورده سازد و با از دست دادن برگه پاکستان پس از انتخاب عمران خان، راه را برای ریاست (دیگران) بر جهان اسلام بگشاید.

دومین عامل خارجی ضعف آمریکاست. آمریکای امروز دیگر آن آمریکای سابق نیست، بنابراین آمریکا برای عمل به تعهدات خود درباره دفاع از عربستان و خاندان حاکم با چالش بزرگی روبروست و باج خواهی ها و توهین های ترامپ به خاندان سعودی با موضع گیری کنگره روبرو شده است که هیچ درکی از رابطه با خاندان حاکم عربستان ندارد، اما مهمتر از همه چیز ناکامی عربستان در اجرای معامله قرن است. درست است که رژیم صهیونیستی می خواهد عربستان را با اعمال فشار به ولیعهد این کشور به سبب ماجرای قتل خاشقجی در تنگنا قرار ندهد اما سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به عمان نشان می دهد این رژیم به دنبال توافق با جایگزین دیگری است، اگر چه این جایگزین در حد و اندازه عربستان نباشد.


نویسنده : afshin
تاریخ : سه شنبه 8 آبان 1397
زمان : 18:51


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.